![Lai cik kārdinoši šķistu atgulties un atpūsties pēc garas pastaigas pa mežu, jāatceras svarīgs noteikums: sēnes ir jātīra un jāapstrādā tajā pašā dienā, kad tās salasītas.](https://mutcdn.fra1.digitaloceanspaces.com/42395/conversions/2020091708492965340_o-804x536.jpg)
Receptes
![Lai cik kārdinoši šķistu atgulties un atpūsties pēc garas pastaigas pa mežu, jāatceras svarīgs noteikums: sēnes ir jātīra un jāapstrādā tajā pašā dienā, kad tās salasītas.](https://mutcdn.fra1.digitaloceanspaces.com/42395/conversions/2020091708492965340_o-804x536.jpg)
![Pēc aktīvas dienas ūdenī šī ir izcila maltīte, lai remdētu izsalkumu un bērni apēstu ko vērtīgu.](https://mutcdn.fra1.digitaloceanspaces.com/120607/conversions/shutterstock_1724097580-804x536.jpg)
No Kadagas pārvesta recepte – omlete ar kabačiem un burkāniem
![Melleņu vietā esam izmantojuši arī avenes, bet noteikti var likt vēl citas ogas un augļus. Galvenais ļaut vaļu fantāzijai un lūkot, lai mīkla ir vijīga – ne par šķidru, ne par biezu.](https://mutcdn.fra1.digitaloceanspaces.com/120909/conversions/shutterstock_552843463-804x536.jpg)
Vienkāršie kēksiņi ar mellenēm un biezpienu. Burtiski mutē kūst!
![Pēc aptuveni vienas stundas bauda viegli sālītus gurķīšus, kas būs īpaši kraukšķīgi, gāzētā ūdens dēļ.](https://mutcdn.fra1.digitaloceanspaces.com/120596/conversions/shutterstock_2031215699-804x536.jpg)
Mazsālīti gurķīši, kas pārsteigs ar savu kraukšķīgumu! Par to parūpēsies 1 īpaša sastāvdaļa
![Divas veselīgu saldējumu receptes, ko izmēģināt šovasar](https://mutcdn.fra1.digitaloceanspaces.com/121012/conversions/1_saldejums-804x536.jpg)
Divas veselīgu saldējumu receptes, ko izmēģināt šovasar
![Rukola “draudzējas” ar krēmsieru un atsvaidzina pildīto kruasānu izskatu.](https://mutcdn.fra1.digitaloceanspaces.com/120590/conversions/kruasani2-804x536.jpg)
Pildītie kruasāni. Ideāls cienasts, dodoties ciemos pie draugiem!
![Bieži vien augu pieniem tiek pievienoti papildus vitamīni kā kalcijs, B12, E un citi vitamīni, un tas parasti ir norādīts uz etiķetes.](https://mutcdn.fra1.digitaloceanspaces.com/120871/conversions/shutterstock_1349706230-804x536.jpg)
Ar ko var aizstāt govs pienu?
Vairāk rakstu
Ievārījumi un konservi
-
Skābenes ziemai – saldētas, biezenī un citas receptes
-
Viltotie kaperi jeb marinēti pieneņu pumpuri
-
Ķiršu ievārījums. Būs pa spēkam pat iesācējiem
Vairāk rakstu
Brokastis
-
5 minūšu Jāņu rīta brokastis
-
Šakšuka – āfrikāņu ēdiena recepte pavāra Ērika Dreibanta stilā
-
Pa spēkam arī bērnam! 5 vieglas brokastu receptes, lai Māmiņdienas rītā iepriecinātu mammu
Vairāk rakstu
Zupas un buljoni
-
Aukstā zupa mājas gaumē. Gatavo tētis!
-
Elitas Patmalnieces skābeņu zupa pa lēto
-
"Uzvārīsim balto zupiņu?!" jeb Bērnu iemīļotā makaronu buljonzupa ar kausēto sieru
Vairāk rakstu
Siltie ēdieni
-
Cepti jaunie kartupelīši. Gatavošana soli pa solim
-
Skābētie kāposti ir gardi ne tikai štovēti vai zupās! Recepte: burgers ar skābētiem kāpostiem
-
Ātri pagatavojams kabaču sacepums ar tītara fileju, tomātiem un sieru
Vairāk rakstu
Zivju ēdieni
-
Tunča kotletes ar kartupeļiem – garšos arī bērniem! Var cept uz pannas vai Airfryer
-
Lasis jaunā veidolā – Raimonda Zommera laša fileja ar Indijas garšu
-
FOTOrecepte: laša fileja ar saulē kaltētu tomātu pesto. Ēdiens piemērots arī mazam bērnam!
Vairāk rakstu
Mērces
-
Boloņas mērce – jaunās māmiņas ideja vakariņu sagatavei, ko var pat sasaldēt
-
Ķiploku ziedu pesto ar zilo sieru
-
Neparastā humosa mērce dārzeņiem
Vairāk rakstu
Salāti un uzkodas
-
Mazliet citādi gurķu salāti. Var glabāt arī ziemai!
-
Ķiploku ziedu pesto pēc mammas receptes
-
Pildītie kruasāni. Ideāls cienasts, dodoties ciemos pie draugiem!
Vairāk rakstu
Pīrāgi, kūkas un maize
-
Labākā banānmaize, kāda līdz šim man sanākusi. Dalos ar recepti
-
Rabarberu–biezpiena plātsmaize ar brīnumgardu virsiņu
-
Pēdējais brīdis apēst rabarberus! Apgāztais rabarberu kēkss, kas jābauda ar saldējumu
Vairāk rakstu
Saldēdieni un kūkas
-
Vienkāršie kēksiņi ar mellenēm un biezpienu. Burtiski mutē kūst!
-
Divas veselīgu saldējumu receptes, ko izmēģināt šovasar
-
Aizķērušās aprikozes, kuras neviens vairs neēd? Pagatavo saldējumu!
Vairāk rakstu
Latviešu virtuve
-
Mazsālīti gurķīši, kas pārsteigs ar savu kraukšķīgumu! Par to parūpēsies 1 īpaša sastāvdaļa
-
Anta Aizupe gatavo karbonādi ar fritētu kartupeļu cepurīti Baltā galdauta svētkiem
-
Pavāru un saimnieču knifiņi kāpostu štovēšanā + Ērika Dreibanta idejas, ko darīt ar pāri palikušajiem kāpostiem
Vairāk rakstu
Veģetārie ēdieni
-
Ātrā uzkoda vasaras vakariem – kabaču nūjiņas siera panējumā
-
No Kadagas pārvesta recepte – omlete ar kabačiem un burkāniem
-
Cepti ziedkāpostu steiki ar koriandru. Recepte tiem, kas labprāt gatavo uz grila
Vairāk rakstu
Dzērieni
-
Gatavojam limonādes no vasaras ogām! Krāsainas, atvēsinošas receptes karstam laikam
-
Aveņu-biezpiena kokteilis karstam laikam
-
Kā paša spēkiem pagatavot alu un kvasu? Pa soļiem izstāsta diplomēts alzinis
Vairāk rakstu
Ēdienkarte bērnam
-
Ābolu un burkānu biezenis
-
Laiks atklāt jaunas garšas – brokoļu un burkānu biezenis
-
Šašliks īpaši maigā marinādē – ideāli piemērots bērniem
Vairāk rakstu
Gatavošana pa soļiem
-
Kartupeļu pankūciņas ar bekonu. Gatavo Patrisha
-
"Mammīt, uzcepsim fliškas?" jeb Mērcētie un cepeškrāsnī gatavotie frī kartupelīši
-
Jaunie kartupeļi bekona-siera mundierī
Vairāk rakstu
Sēņu ēdieni
-
Kas jādara, lai konservētas bekas nebūtu glumas un citi praktiski padomi sēņu pārstrādei
-
Veģetāra grilrecepte: ar pūdēto sieru pildīti šampinjoni
-
Mutē kūstošs sēņu pīrāgs
Vairāk rakstu
Ķirbju ēdieni
-
Pikantā dārzeņu biezzupa ar ķirbi – recepte piemērota arī vegāniem un veģetāriešiem
-
Vakariņas par 5 eiro: gardā ķirbju krēmzupa
-
Lielie ķirbja cepumi ar šokolādes graudiņiem
Vairāk rakstu
Picas, tortillas, maize u.c.
-
Spinātu laiks ir klāt! Franču stila pīrāgs – ar spinātiem un sieru
-
Sierīgā pārlocītā pica. Gatavošanas pieredzē dalās bērni
-
Grilējam girosu mājās! Pasniedz ar Dimdiņu "Coleslaw" salātiem
Vairāk rakstu
Gatavošanas padomi
-
Kā sagatavot sēnes uzglabāšanai ziemā
-
Kā pareizi un droši pagatavot Līgo svētku maltīti uz ugunskura: praktiski padomi un receptes
-
Ar ko var aizstāt govs pienu?
Vairāk rakstu