Kaut kas jauns – Āzijas tako!

FOTO: Publicitātes foto
Ēdiens, kas apvieno meksikāņu tako formu ar Āzijas garšām.
"Daudzi Latvijas iedzīvotāji labprāt dažādo ierasto maltīti, Āzijas virtuve kļūst aizvien plašāk lietojama, un Āzijas tako sniedz negaidītu garšu un jaunu pieredzi. Šī jaunā tendence apvieno Āzijas virtuves garšu ar mājās gatavota ēdiena vienkāršību, ļaujot radīt kaut ko īpašu savā virtuvē. Tas ir ēdiens, kas apvieno meksikāņu tako formu ar Āzijas garšām – piemēram, kimči, terijaki vistas, čili, sezama u.t.t. Kas vien pašam garšo!
No rīsu miltiem gatavotas tortiljas apvienojumā ar dažādu pildījumu ēdienam piešķir jaunu tekstūru un bagātīgu Āzijas garšu, turklāt tie ir viegli pagatavojami. Āzijas tako gatavošanas procesam var izvēlēties no bambusa pagatavotu speciālu tvaicēšanas groziņu, sietiņu, iespējams gatavot arī mikroviļņu krāsnī. Tālākais tāpat, kā gatavojot tako: uz tortiljas liek pildījumu, pārlej ar izvēlēto mērci, saloka un gatavs!"
Āzijas tako gatavošanas procesu skaidro Paulig un Santa Maria mārketinga aktivitāšu vadītāja mazumtirdzniecībā Latvijā Inga Auziņa.
Tortilju gatavošana
- Āzijas tortiljas gatavo apmēram 1,5 minūtes bambusa tvaicēšanas grozā vai tvaicējot sietiņā (uzvāra katlā ūdeni, pārliek sietiņu ar tortilju).
- Bambusa tvaicēšanas grozā vispirms ieklāj cepampapīru, lai tortilja nepieliptu.
- Gatavošana mikroviļņu krāsnī – atver rīsu tortilju iepakojuma stūri un silda 750 W režīmā 1 minūti (pasniedz uzreiz pēc sildīšanas).
Tako par Āzijas tako padara šādas mērces:
- Korejas BBQ mērce;
- Sezama un sojas mērce;
- Saldā čili mērce;
- Mango un čili mērce;
- Čili un ķiploku mērce;
- kā arī daudzas citas.
Vēl kāds knifs ir izmantot ingvera-ķiploku panējumu, kas veido garšīgi apceptu virskārtu ar ķiploku garšu un ingvera nokrāsu, kas nodrošina gan garšu, gan kraukšķīgumu (labi piemērots vistai vai brokoļiem).
Āzijas tako pamata recepte
Sastāvdaļas:
- 500 g vistas filejas vai 400 g tofu
- Āzijas vok mērce
- Tvaicēti vrapi jeb rīsu miltu tortiljas
- Piedevas pēc izvēles – salāti, sasmalcināti burkāni, kāposti, redīsi, lociņi, u.c.
Pagatavošana
- Sasmalcina un cep eļļā uz karstas pannas, līdz vista vai tofu iegūst skaistu krāsu.
- Samazina uguni, pievieno jebkuru Āzijas vok mērci, karsē vēl minūti.
- Pasniedz tvaicētos Āzijas vrapos ar piedevām: salātiem, sasmalcinātiem burkāniem, redīsiem un lociņiem. Pievieno mērces, koriandru un sezama sēklas.