Garšos visai ģimenei – krēmīgā sēņu un rikotas siera pica

Pica ir viens no ēdieniem, kas bērniem patīk visvairāk. Šajā receptē rikota padara to īpaši krēmīgu, bet sēnes – aromātisku. Kopā veidojas garšu līdzsvars, kas patiks visai ģimenei.
Viegli pagatavojama un dikti garda.

FOTO: Publicitātes foto

Viegli pagatavojama un dikti garda.

Recepti iesaka Rimi Bērniem šefpavārs Normunds Baranovskis.

 

Sastāvdaļas:

Porcijas: 2

  • 200 g rauga mīklas
  • 70 g rikotas siera
  • 60 g apceptu vai novārītu sēņu
  • 2 ēdamk. picas mērces 
  • 50 g rīvēta mocarellas siera 
  • 1 ēdamk. olīveļļas
  • 2 saujas konditorejas vai semolinas miltu

 

Reklāma
Reklāma

Gatavošana

  1. Uzkarsē krāsni līdz maksimālajai temperatūrai (250–300 °C) un novieto resti otrajā plauktā no apakšas. Ideāli izmantot picas akmeni vai čuguna pannu – tos karsē kopā ar krāsni. Ja tādu nav, izmanto cepešpannu.
  2. Mīklu izrullē vai izstiepj, apakšā izbārstot miltus, lai tā nepieliptu un labi slīdētu. 
  3. Uz picas pamatnes uzklāj mērci, pārber ar sēnēm, rikotu un mocarellas sieru, pēc tam apslaka ar olīveļļu. 
  4. Lai vieglāk no galda picu ielikt krāsnī, var izmantot, piemēram, metāla apli no tartes formas.

 

Cepšanas laiks:

  • 300 °C uz akmens – 2–3 minūtes,
  • 250 °C uz akmens – 4–6 minūtes,
  • uz paplātes cep par 1–2 minūtēm ilgāk.

Saistītie raksti