Garšos visai ģimenei – krēmīgā sēņu un rikotas siera pica
Pica ir viens no ēdieniem, kas bērniem patīk visvairāk. Šajā receptē rikota padara to īpaši krēmīgu, bet sēnes – aromātisku. Kopā veidojas garšu līdzsvars, kas patiks visai ģimenei.

FOTO: Publicitātes foto
Viegli pagatavojama un dikti garda.
Recepti iesaka Rimi Bērniem šefpavārs Normunds Baranovskis.
Sastāvdaļas:
Porcijas: 2
- 200 g rauga mīklas
- 70 g rikotas siera
- 60 g apceptu vai novārītu sēņu
- 2 ēdamk. picas mērces
- 50 g rīvēta mocarellas siera
- 1 ēdamk. olīveļļas
- 2 saujas konditorejas vai semolinas miltu
Gatavošana
- Uzkarsē krāsni līdz maksimālajai temperatūrai (250–300 °C) un novieto resti otrajā plauktā no apakšas. Ideāli izmantot picas akmeni vai čuguna pannu – tos karsē kopā ar krāsni. Ja tādu nav, izmanto cepešpannu.
- Mīklu izrullē vai izstiepj, apakšā izbārstot miltus, lai tā nepieliptu un labi slīdētu.
- Uz picas pamatnes uzklāj mērci, pārber ar sēnēm, rikotu un mocarellas sieru, pēc tam apslaka ar olīveļļu.
- Lai vieglāk no galda picu ielikt krāsnī, var izmantot, piemēram, metāla apli no tartes formas.
Cepšanas laiks:
- 300 °C uz akmens – 2–3 minūtes,
- 250 °C uz akmens – 4–6 minūtes,
- uz paplātes cep par 1–2 minūtēm ilgāk.