Pica bez mīklas Andra Daugaviņa gaumē. RECEPTE

Aktieris Andris Daugaviņš daudz zina par nelūgtiem viesiem, taču prot arī iepriecināt tos, kuri ir laipni gaidīti. Piemēram, producentu Jāni Kļaviņu, kuram kopā ar Rimi šefpavāru Normundu Baranovski gatavo valsts svētku cienīgu gardumu – picu bez mīklas.
Grezna svētku pica, kurā mīklas nav ne kripatas, toties ir daudz gardas gaļas, kartupeļu un aromātiskas mērces.

FOTO: Publicitātes foto

Grezna svētku pica, kurā mīklas nav ne kripatas, toties ir daudz gardas gaļas, kartupeļu un aromātiskas mērces.

Nepieciešams:

4 cilvēkiem
Gatavošanas laiks: 40 minūtes
Izmaksas kopā: 9,24 eiro
Cena par porciju: 2,31 eiro

 

Pamatnei: 

  • 1 kartupelis
  • 500 g maltas cūkgaļas 
  • 1 ola

 

Garnējumam:

  • 300 g tomātu savā sulā
  • 125 g mocarellas 
  • 50 g Holandes siera
  • 30 g cietā siera Formaggio 
  • 50 g salami
  • 50 g ķirštomātiņu 

 

Reklāma
Reklāma

Mērcei: 

  • 20 g diļļu
  • 400 g grieķu jogurta 
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 4 lieli kartupeļi
  • sāls, pipari un cukurs pēc vajadzības

 

Pagatavošana

  1. Sarīvē kartupeli un izspiež lieko šķidrumu. 
  2. Lielā bļodā samaisa rīvēto kartupeli ar maltu cūkgaļu un pievieno olu. Sajauc viendabīgā masā. 
  3. Uz cepamā papīra izveido no gaļas masas aptuveni 1–2 cm biezu apli. Liek cepeškrāsnī un cep 200 °C temperatūrā 6 minūtes no vienas puses.
  4. Vidējā katlā liek tomātus savā sulā, pievieno nedaudz sāls un cukura pēc garšas. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, tad samazina siltumu un ļauj mērcei sautēties apmēram 5–10 minūtes, lai tā sabiezē.
  5. Pamatni izņem no cepeškrāsns, apgriež otrādi un pārklāj ar tomātu mērci. Virsū kārto salami šķēlītes, pāri liek sagrieztu mocarellu un uzrīvē cieto sieru. Turpina cept vēl 10–12 minūtes 200°C temperatūrā, līdz siers ir izkusis un zeltaini brūns.
  6. Nomizo kartupeļus un sagriež biezās daiviņās. Cep gaisa friterī 200°C temperatūrā apmēram 15 minūtes, līdz kartupeļi kļūst zeltaini un kraukšķīgi.
  7. Smalki sakapā ķiploku un dilles, sajauc ar grieķu jogurtu, pievieno sāli un piparus pēc garšas, samaisa viendabīgā konsistencē.
  8. Picu pasniedz ar kartupeļiem un grieķu jogurta mērci. 

 

Noskaties arī VIDEO recepti

Saistītie raksti