Sierīgā pārlocītā pica. Gatavošanas pieredzē dalās bērni

“Šo recepti es atradu interneta vietnē “Pinterest”, kad gribēju ātri uztaisīt kaut ko ēdamu,” stāsta 12 gadus vecā Katrīna Šķietniece. Ašo pārlocīto picu viņa gatavoja pati, bez mammas palīdzības. Iznāca gardi!
Pārlocītās picas var cept arī nedaudz ilgāk – tad tās sanāks brūnākas.

FOTO: Ilze Šķietniece

Pārlocītās picas var cept arī nedaudz ilgāk – tad tās sanāks brūnākas.

Sastāvdaļas:

  • 2 saldētās kārtainās mīklas plāksnes;
  • siers;
  • salami;
  • kečups;
  • garšvielas – pēc izvēles.

Piezīme. Sieru un salami ņem tik daudz, cik katrs pats vēlas.

 

Gatavošana

Reklāma
Reklāma
  1. Uz pannas klāj cepampapīru, izkārto saldētās mīklas plāksnes, lai atkūst.
  2. Sarīvē sieru.
  3. Kad mīkla atkususi, plāksnes pārgriež uz pusēm. 
  4. Nelielu daļu no katra mīklas gabaliņa apsmērē ar kečupu un uzber sieru. Uzliek salami.
  5. Katru kvadrātiņu pārloka tā, lai iznāk trijstūris.
  6. Cep 200 grādu temperatūrā 10 minūtes. 

“Pārlocītās picas var cept arī nedaudz ilgāk – tad tās sanāks brūnākas. Man vislabāk garšo tieši šādas – gaišas,” piebilst Katrīna.

Saistītie raksti