Kārtainā mīkla, desa, siers jeb Ātrās piciņas bērna ballītei

Gatavojoties meitas četru gadu dzimšanas dienas ballītei, nosolījos "šoreiz gan neko necept", jo viesu daudz, un visu dienu pavadīt pie plīts nudien nav iedvesmas. Taču – kas ir ballīte bez pašu gatavota cienasta?! Pārskatīju savu recepšu krājumus un atradu kādu laiku aizmirstu, bet ļoti ātri un viegli pagatavojamu piciņu recepti. Tā kā gan ballītes, gan vēl nākamajā dienā viesi jautāja, kā tādas cep, padalos arī te.
Piciņas atzinīgi novērtēja gan mazie, gan lielie viesi.

FOTO: Shutterstock.com

Piciņas atzinīgi novērtēja gan mazie, gan lielie viesi.

Vajadzēs:

  • Kārtaino bezrauga mīklu (es to pērku gatavu, un piciņām parasti ņemu sveramo, kas ir lielākās loksnēs, nevis saldēto, bet der jebkāda);
  • Iecienītāko desu;
  • Mīļāko sieru, bet ar nosacījumu, lai labi kūst;
  • Tomātu mērci;
  • Marinētus gurķīšus;
  • Olu pārziešanai.

 

 

Gatavošana

  1. Virsmu nokaisa ar miltiem un izklāj kārtaino mīklu. Es to izrullēju mazliet plānāku, veidojot taisnstūra formu. 
  2. Visu mīklas taisnstūri noziež ar tomātu mērci, cik biezā kārtā pats vēlas, un pa virsu kārto desu. Var likt ripiņās, bet var to sagriezt smalkāk un tad likt uz mīklas.
  3. Visu bagātīgi pārkaisa ar sarīvētu sieru un gabaliņos sagrieztiem marinētiem gurķiem.
  4. Tagad mīklu ar pildījumu satin, lai sanāk rullete, un tad to sagriež ripiņās, cik biezas pats vēlas. Es griezu aptuveni 2 cm biezumā.
  5. Ripiņas kārto cepešpannā, kas izklāta ar cepamo papīru, pārziež ar sakultu olu un cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos aptuveni 20–25 minūtes (kamēr virsiņa nedaudz apbrūnējusi).

 

Reklāma
Reklāma

 

Patiesībā picu pildījums var būt jebkāds. Es ballītei daļu gatavoju ar desu un sieru, otrai porcijai vēl pievienoju marinētos gurķus. Iepriekš kādā reizē esmu likusi  papriku, tikai sieru; vēl citreiz cepu saldās piciņas ar biezpienu vai ar gabalos sagrieztiem āboliem un kanēli. 

 

Mūsu četrgadnieces (pirmā no labās) ballītē vispirms ēdāju punčos pazuda piciņas un zemenes, izkonkurējot pat želejkončas.  

Saistītie raksti