Sāļais pīrāgs no biezpiena un lavaša – arī pusaudzis ēd!

Mūsu ģimenes iecienītāko ēdienu topu papildinājusi vēl viena interneta dzīlēs noskatīta recepte, un tas ir pavisam vienkārši un ātri pagatavojams pīrāgs no lavaša un biezpiena. Teikšu atklāti – necerēju, ka bērni to ēdīs, bet ēda! Un, kad pēc kādām dienām cepu atkal, mans pusaudzis pat puspajokam jautāja, vai varēs dabūt pusi, mums pārējiem pietikšot ar otru pusi. Nu kā lai necep tādu gardumu?!
Šajā receptē izmantots spinātu lavašs, bet labi garšo arī ar parasto. Un to iesaku izmantot, ja pastāv risks, ka bērns pīrāgu neēdīs tieši zaļganās krāsas dēļ.

FOTO: no personīgā arhīva

Šajā receptē izmantots spinātu lavašs, bet labi garšo arī ar parasto. Un to iesaku izmantot, ja pastāv risks, ka bērns pīrāgu neēdīs tieši zaļganās krāsas dēļ.

Vajadzēs:

 

  • 200 g biezpiena
  • 3 olas
  • 150 ml piena
  • šķipsnu sāls
  • 100 g rīvēta siera
  • 200 g lavaša (var ņemt parasto, var spinātu kā šajā receptē)

 

 

Pagatavošana

Reklāma
Reklāma
  1. Traukā liek biepzienu, olas, pievieno sāli un pienu un visu rūpīgi sajauc. Es to daru ar putojamo slotiņu.
  2. Viendabīgajai masai pieber sarīvētu sieru un atkal rūpīgi samaisa.
  3. Tagad pievieno ne pārāk lielos un arī ne ļoti sīkos gabalos saplūkātu lavašu, visu sajauc un aptuveni 10 minūtes ļauj masai savilkties.
  4. Cepamtrauku var ieziest ar sviestu vai, kā daru es, izklāt ar cepampapīru un tad likt tajā masu. Cep 190 grādos 30–35 minūtes.

 

 

Var ēst tāpat kā uzkodu vai pasniegt kā pamatēdienu ar kādiem salātiem. Īpaši iederas vakariņās. Lai labi garšo! 

 

Saistītie raksti