Ātrās un gardās biezpiena rozītes
![Biezpiena rozītes ir lielisks našķis un labs veids, kā apēst biezpienu.](https://mutcdn.fra1.digitaloceanspaces.com/107621/conversions/IMG_3737-696x464.jpg)
FOTO: Artūrs Ķipsts
Biezpiena rozītes ir lielisks našķis un labs veids, kā apēst biezpienu.
Vajadzēs:
- 250 g biezpiena
- 2 olu dzeltenumus
- 120 g cukura
- 100 g sviesta
- šķipsnu sāls
- 280 g miltu
- tējkaroti cepamā pulvera
- pūdercukuru pārkaisīšanai
Gatavošana
Bļodā liek biezpienu, olu dzeltenumus, cukuru, sāli un mīkstu (ne kausētu) sviestu un ar rokas blenderi visu sastrādā viendabīgā masā.
![](https://mutcdn.fra1.digitaloceanspaces.com/107627/conversions/unnamed-(6).jpg-w696.jpg)
Pievieno miltus un cepamo pulveri, visu sastrādā viendabīgā mīklā.
Iegūto mīklu sadala divās daļās un katru no tām izrullē uz virsmas, kas nokaisīta ar miltiem.
Izspiež apļus aptuveni 7 cm diametrā.
![](https://mutcdn.fra1.digitaloceanspaces.com/107622/conversions/unnamed-(5).jpg-w696.jpg)
Ņem četrus un pamīšus kārto vienu virs otra (katru aplīti līdz pusei), tad sarullē.
![](https://mutcdn.fra1.digitaloceanspaces.com/107623/conversions/unnamed-(4).jpg-w696.jpg)
Tad iegūto rullīti pārgriež uz pusēm.
![](https://mutcdn.fra1.digitaloceanspaces.com/107624/conversions/unnamed-(3).jpg-w696.jpg)
Iegūtās rozītes kārto uz pannas.
![](https://mutcdn.fra1.digitaloceanspaces.com/107625/conversions/unnamed-(2).jpg-w696.jpg)
Liek cepeškrāsnī, cep 180 grādos 25 minūtes.
![](https://mutcdn.fra1.digitaloceanspaces.com/107626/conversions/unnamed-(8).jpg-w696.jpg)
Gatavas pārkaisa ar pūdercukuru.