Ātrās un gardās biezpiena rozītes

Šo recepti mans 12 gadus vecais dēls noskatīja "Tik Tok" vietnē, un nu šīs patiešām gardās un patiešām viegli pagatavojamās biezpiena rozītes mūsu ģimenē kļuvušas iecienīts našķis. Turklāt šis ir arī lielisks veids, kā garšīgi apēst biezpienu.
Biezpiena rozītes ir lielisks našķis un labs veids, kā apēst biezpienu.

FOTO: Artūrs Ķipsts

Biezpiena rozītes ir lielisks našķis un labs veids, kā apēst biezpienu.

Vajadzēs:

  • 250 g biezpiena
  • 2 olu dzeltenumus
  • 120 g cukura
  • 100 g sviesta
  • šķipsnu sāls
  • 280 g miltu
  • tējkaroti cepamā pulvera
  • pūdercukuru pārkaisīšanai

 

Gatavošana

Bļodā liek biezpienu, olu dzeltenumus, cukuru, sāli un mīkstu (ne kausētu) sviestu un ar rokas blenderi visu sastrādā viendabīgā masā. 

 

Pievieno miltus un cepamo pulveri, visu sastrādā viendabīgā mīklā. 

 

Iegūto mīklu sadala divās daļās un katru no tām izrullē uz virsmas, kas nokaisīta ar miltiem. 

 

Izspiež apļus aptuveni 7 cm diametrā. 

 

Reklāma
Reklāma

Ņem četrus un pamīšus kārto vienu virs otra (katru aplīti līdz pusei), tad sarullē. 

 

Tad iegūto rullīti pārgriež uz pusēm. 

 

Iegūtās rozītes kārto uz pannas.

 

Liek cepeškrāsnī, cep 180 grādos 25 minūtes.

 

Gatavas pārkaisa ar pūdercukuru.

Saistītie raksti