"Mammīt, uzcepsim fliškas?" jeb Mērcētie un cepeškrāsnī gatavotie frī kartupelīši

Ja vien viņiem atļautu, abi mūsu bērni pārtiktu no kartupeļiem un gurķiem vien, tāpēc jautājums, "vai varam uzcept frī kartupelīšus" jeb, kā saka četrgadīgā Viktorija – fliškas, mūsu mājā gana bieži ir dzirdams. Esam izmēģinājuši ļoti daudzas izlasītas, redzētas vai noklausītas receptes, taču par pašu labāko līdz šim izmēģināto atzīta tieši šī.
Četrgadīgā Viktorija vienmēr piedalās frī kartupeļu gatavošanā un, protams, arī ēšanā.

FOTO: Sigita Āboltiņa

Četrgadīgā Viktorija vienmēr piedalās frī kartupeļu gatavošanā un, protams, arī ēšanā.

Vajadzēs:

  • Kartupeļus,
  • garšvielas (mēs izmantojām maltu papriku, smalcinātus ķiplokus un sāli),
  • eļļu apslacīšanai.

 

 

Gatavošana

Kartupeļus nomizo, sagriež salmiņos, liek bļodā, pārlej ar aukstu ūdeni un ļauj stundu pastāvēt.

 

Pēc tam ūdeni nolej un kartupeļus rūpīgi nosusina.

 

Reklāma
Reklāma

Sausos kartupeļu salmiņus ber atpakaļ bļodā un sajauc ar garšvielām.

 

Liek cepešpannā, kas izklāta ar cepamo papīru, un pārslaka ar olīveļļu. 

 

Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 190 grādos aptuveni 30 minūtes. Cepšanas laiks variējas no kartupeļu salmiņu biezuma un daudzuma uz pannas. Tā kā šajā reizē cepām vairāk nekā parasti, arī gatavošanas laiks bija vajadzīgs aptuveni 40 minūtes. 

 

Ēd tāpat vai ar kādām piedevām, piemēram, biezpienu, svaigajiem salātiem, šašliku utt.

Saistītie raksti