Mana "brīvo roku recepte" – cepeškrāsnī gatavoti maltās gaļas veltnīši ar burkāniem un sieru

Dienās, kad nav laika stāvēt pie plīts, starp savām atmiņā noglabātajām receptēm meklēju tādu, ko var pagatavot cepeškrāsnī un sagatavēm nav vajadzīgs ieguldīt daudz laika. Tā tapa maltās gaļas veltnīši, kurus gardu muti ēd arī mani bērni, lai gan tajos paslēpti burkāni, sīpoli un pat ķiploki.
Kad nav laika stāvēt pie plīts, mana ģimene ēd cepeškrāsnī gatavotus ēdienus.

FOTO: Artūrs Ķipsts

Kad nav laika stāvēt pie plīts, mana ģimene ēd cepeškrāsnī gatavotus ēdienus.

Vajadzēs:

  • 1 kg malto gaļu (der jebkāda, bet mums garšo jauktā cūkas un liellopa maltā gaļa)
  • 1 lielu burkānu
  • 1 lielu sīpolu
  • 4 ķiploka daiviņas
  • garšvielas (es izmantoju persilādi, hmeli-suneli, sāli, maltos piparus)
  • rīvmaizi (man bija rudzu)
  • 100 g sieru

 

 

Gatavošana

  • Burkānu nomizo, sagriež mazākos gabalos un vāra, līdz mīksts.
  • Tad sablendē novārīto burkānu, sīpolu un ķiplokus.

 

 

  • Liek bļodā malto gaļu, pievieno sabelndēto masu, garšvielas, visu rūpīgi sajauc un veido veltnīšus. 

 

 

  • Katru apviļā rīvmaizē un kārto cepešpannā, kas izklāta ar cepamo papīru.

 

 

Reklāma
Reklāma
  • Katram veltnītim ar karoti veido iedobes, kurās saliek mazus siera gabaliņus.

 

 

  • Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 190 grādos 35 minūtes. Ja veltnīši mazāki, tad īsāku laiku vai attiecīgi lielākus – ilgāk. 

 

 

Pasniedz ar svaigajiem salātiem vai jebkurām citām piedevām. 

 

Ideja salātiem

 

 

Es sajaucu gabalos sagrieztas ledus salāta lapas, vārītas bietes, svaigu gurķi, sasmalcinātus pētersīļus, aptuveni no trešdaļas citrona izspiestu sulu, olīveļļu, Vidusjūras garšvielas un nedaudz sāls. 

Saistītie raksti