Ātrās vakariņas cepeškrāsnī: vistas fileja ar sieru un tomātiem

Mūsu ģimenē viens no iecienītākajiem produktiem ir vistas gaļa, un īpaši fileja, ko par labu esam atzīst arī lielais bērns. Skaidrs, ka ar laiku idejas, kā to pagatavot, apsīkst, un tad, kā vienmēr, ņemu talkā sociālajos tīklos atrodamās video receptes. Parasti tās ir īsas, viegli un ātri pagatavojamas no man pieejamiem produktiem. Kā šis sacepums.
Ja bērni no gaļas produktiem par labu esam atzīst vien vistu, un īpaši fileju, tad top šāds sacepums.

FOTO: Sigita Āboltiņa

Ja bērni no gaļas produktiem par labu esam atzīst vien vistu, un īpaši fileju, tad top šāds sacepums.

Vajadzēs: 

  • 3 gab. vistas filejas
  • 2 olas
  • garšvielas pēc patikas (es izmantoju nedaudz sāls, kariju un ķiploksāli)
  • 3 ēd.k. skābā krējuma
  • 150 g sieru (vajadzēs sarīvētu)
  • 3 tomātus

 

Pagatavošana

  • Vistas fileju sagriež gabaliņos un sajauc ar garšvielām. 

 

 

  • Cepamo veidni ieziež ar eļļu un  filejas gabaliņus vienmērīgi izkārto.
  • Olas sakul kopā ar garšvielām, pievieno krējumu, rūpīgi sajauc, tad pieliek rīvētu sieru (aptuveni 50 g) un atkal visu samaisa.

 

 

  • Gatavo mērci pārlej vistas filejai, pa virsu kārto tomātu ripiņas un pārkaisa atlikušo sieru.
Reklāma
Reklāma

 

 

  • Formu apklāj ar foliju un cep cepeškrāsnī 200 grādos 25 minūtes.
  • Tad foliju noņem cep vēl 10 minūtes, lai virsa apbrūnē.

 

Sacepums gatavs!

 

 

Pasniedzot var pārkaisīt ar zaļumiem, bet kā piedevas der jebkas – es vienā ēdienreizē uzvārīju griķus, otrajā dienā pārpalikumus ēdām ar zaļajiem salātiem, kas sajaukti ar olīveļļu, bet bērniem klāt vēl pagatavoju kartupeļu biezeni.  

Saistītie raksti