Saldskāba vistas gaļa ar dārzeņiem un olu nūdelēm – viegla receptes ideja līdzņemšanai uz skolu vai darbu

Ar Āzijas aromātiem un dārzeņiem, Indijas riekstiem un Santa Maria olu nūdelēm bagāta saldskābā vistas gaļa. Šo recepti varēsiet pagatavot viegli un ātri, ēdienu var droši uzglabāt ledusskapī 3 dienas. Šāda ēdiena pagatavošana patiešām atvieglo ikdienu, un ēdiens ir piemērots arī līdzņemšanai uz darbu.
Šāda ēdiena pagatavošana patiešām atvieglo ikdienu, un ēdiens ir piemērots arī līdzņemšanai uz darbu.

FOTO: Publicitātes foto

Šāda ēdiena pagatavošana patiešām atvieglo ikdienu, un ēdiens ir piemērots arī līdzņemšanai uz darbu.

Porciju skaits – 4

 

Sastāvdaļas

  1. kokosriekstu eļļa 
  2. ingvers (svaigs)
  3. 2 daiviņas ķiploki
  4. 1 gab. burkāns
  5. 1 gab. sarkanā paprika
  6. 6 gab. šampinjoni
  7. 0.5 gab. brokolis
  8. 100 ml Indijas rieksti
  9. sāls
  10. 1 paciņa Santa Maria Āzijas vok mērce, saldskābā
  11. 1 iepakojums Santa Maria Olu nūdeles Santa Maria Olu nūdeles
  12. sezama sēklas
  13. Santa Maria Tellicherri melnie pipari

 

Pagatavošana 

Reklāma
Reklāma
  1. Izvāra nūdeles. Izvārītās nūdeles pārlej ar aukstu ūdeni.
  2. Vistas gaļu sagriež gabaliņos, ķiplokus un ingveru sarīvē, burkānu, papriku un šampinjonus sagriež plānās strēmelēs un sakapā brokoļu ziedkopas.
  3. Cepešpannā uzkarsē eļļu, pievieno vistu un cep. Izcepto gaļu atliek malā.
  4. Pannā saber visus dārzeņus un riekstus, maisot cep dažas minūtes. Svarīgi nepārcept; dārzeņiem jāpaliek kraukšķīgiem.
  5. Pievieno vistu ceptajiem dārzeņiem, apkaisa ar sāli un pipariem, samaisa.
  6. Ielej mērci, samaisa.
  7. Pasniedz ar vārītām nūdelēm, pārkaisa ar sezama sēklām.

 

Kāpēc receptēs izmantot ingveru?

Ingvers ir veselīgs un piešķir ēdienam asu, citrusaugļiem līdzīgu garšu. Turklāt tajā ir daudz antioksidantu, kas pazemina holesterīna līmeni un asinsspiedienu, kā arī veicina gremošanu un nodrošina pretiekaisuma iedarbību. Ir receptes, kurām jāpievieno svaigs ingvers, Āzijas ēdienos labi iederas arī malts ingvers. 

Saistītie raksti