Marinēts latviešu mango jeb ķirbis ar apelsīniem burciņās
Tūlīt jau oktobris, kas nozīmē, ka būs jāgrebj ķirbji Helovīnam. Tā kā šim nolūkam, visticamāk, tiks pieglabāti tie krāšņākie eksemplāri, tad pārējos varam likt burciņās ziemai. Galarezultāts ir salds, un ēdāji saka – tas atgādina mango, nevis ķirbi, tāpēc to var izmantot desertu pagatavošanā, kūku pildīšanā vai arī našķoties tāpat.

FOTO: Shutterstock.com
Ķirbis patiesībā ir oga, un šī recepte to lieliski pierāda.
Sastāvdaļas:
- 3 kg ķirbja bez mizas un sēklām
- 3 apelsīni
- 600 g cukura
- 1 citrons
- 10 g citronskābes
Gatavošana
- Ķirbi sagriez vidēja lieluma kubiņos un liec katlā. Vienu labi nomazgātu apelsīnu un citronu ar visu mizu sagriez gabalos. Pārējos apelsīnus nomizo un sagriez kubiņos. Citrusaugļus pievieno ķirbjiem.
- Ieber katlā cukuru un citronskābi, labi izmaisi, uzliec vāku un atstāj 3 stundas istabas temperatūrā. Ik pa laikam apmaisi.
- Pildi tīrās burkās un sterilizē tās 30 minūtes.