Sālīti kabači – alternatīva marinētajiem gurķiem

Marinēti gurķi, nenoliedzami, ir marinējumu topā, tomēr nenovērtē par zemu gurķa lielo brāli – kabaci.

FOTO: Normunds Baranovskis

Sagatavo gardu uzkodu!

Lūk, recepte, kā sagatavot gardus, sālītus kabačus.

 

Sastāvdaļas

  • Kabacis 1 gab.
  • Lauru lapa 2 gab.
  • Smaržīgie pipari 6 gab.
  • Sinepju sēklas 1 tējkarote
  • Čili pēc izvēles
  • Ūdens 2 l
  • Sāls 6 ēdamkarotes
  • Cukurs 2 ēdamkarotes
  • Citronskābe 1/2 tējkarote

 

Pagatavošana

Reklāma
Reklāma

Sagriez kabaci un liec burkā vai vairākās burkās ar garšvielām. 

Uzvāri ūdeni un izšķīdini tajā sāli, cukuru un citronskābi.

Aplej kabačus un aiztaisi vāku.

Kabači būs gatavi otrajā dienā, stāvot istabas temperatūrā. Uz galda labāka neturēt ilgāk par 4-5 dienām, lai nepārskābst. Pēc atvēršanas glabā ledusskapī.