Maciņam draudzīga vegāniska recepte – spageti ar sojas un sarkano pupiņu mērci
Šefpavārs Normunds Baranovskis atklāj vienkāršu, sātīgu un vegānu recepti, kas izmaksās ne vairāk kā piecus eiro.
![Ēst un gatavot vegānisku maltīti nebūt nenozīmē dārgi!](https://mutcdn.fra1.digitaloceanspaces.com/116455/conversions/foto_2-696x464.jpg)
FOTO: Publicitātes foto
Ēst un gatavot vegānisku maltīti nebūt nenozīmē dārgi!
4 porcijas
Pagatavošanas laiks: 1 h
Sastāvdaļas:
- 300 g spageti
- 300 g sarkano pupiņu (novārītu)
- 50 g sojas granulu
- 1 burkāns
- 1 sīpols
- 4 ķiploka daiviņas
- 1 ēdamkarote cukura
- Sāls pēc garšas
- Eļļa cepšanai
- 400 ml tomātu savā sulā
- 1 tējkarote tomātu pastas
- 1 ēdamkarote adžikas
- 250ml ūdens
![](https://mutcdn.fra1.digitaloceanspaces.com/116456/conversions/Publicit%C4%81tes_foto_1-w696.jpg)
Pagatavošana
- Smalki sagriež burkānu un sīpolu, ķiploku sakapā.
- Pannā ar eļļu liek cepties sīpolu ar burkānu. Pievieno ķiploku, sojas granulas un tomātu pastu.
- Pielej ūdeni, liek klāt tomātus, sāli, adžiku, cukuru un pupiņas.
- Līdzko mērce sāk vārīties, pannu liek cepeškrāsnī 180 grādos uz 40 minūtēm vai turpina vārīt tādu pašu laika sprīdi, ik pa laikam maisot.
- Vienlaikus novāra pastu un pasniedz ar mērci.