Krāsnī cepta varavīksnes forele

Šī recepte neprasa lielas pūles un daudz laika, tik sastrādā zivi ar garšvielām un liek cepeškrāsnī. Šefpavāra Normunda Baranovska recepte.
Krāsnī cepta varavīksnes forele

FOTO: Shutterstock.com

Vajadzēs:

(1 porc., 20 min)

  • 1 gab. 350 g veselu zivi
  • 1 ēdamk. sviesta
  • pēc garšas sāli
  • 2 zarus timiāna
  • 1 zaru rozmarīna
  • 1/2 citrona
  • 1 daivu ķiploka

 

Reklāma
Reklāma

Gatavošana

  1. Notīra zivi un nosusina.
  2. Apsmērē ar sviestu no ārpuses un iekšpuses. Apber ar sāli un pipariem. Vēderā liek timiāna un rozmarīna zariņus. Ieliek arī ķiploku. Ja ir vēlme, zivi var apsiet ar striķi.
  3. Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī, 190 grādos 15 minūtes.
  4. Pasniedzot pārslaka ar citrona sulu.

Saistītie raksti