Citādāka pupiņu zupa bez gaļas

Pupas ir lielisks veids, kā dažādot savu ēdienkarti. Tās ir lielisks olbaltumvielu avots un sniedz sāta sajūtu. Vēsais laiks ir kā piemērots, lai pagatavotu pupiņu zupu!
Pupiņu zupa bez gaļas!

FOTO: Eva Lanka

Pupiņu zupa bez gaļas!

Recepti piedāvā Eva Lanka, divu bērnu mamma un ēst gatavošanas entuziaste.

Aptuvenais gatavošanas laiks – 40 minūtes.

 

Nepieciešams

  • 1 paliels sīpols
  • 2–3 burkāni
  • 2 mazās bundžas konservētas sarkanās pupiņas
  • 1 mazā bundža konservētas kukurūzas
  • 1 mazā bundža tomātu savā sulā (sagriezti gabaliņos)
  • 1 paprika
  • 1.5 l dārzeņu buljona
  • Eļļa cepšanai
  • Garšvielas – sāls, maltie pipari, raudene un nedaudz cukura.

 

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana

  1. Sīpolu smalki sagriež un apcep uzkarsētā katlā ar eļļu nelielā karstumā. Noteikti nedrīkst aizmirst regulāri apmaisīt, lai nepiedegtu.
  2. Burkānus nomizo un sagriež plānos pusmēnestiņos. Sagriež arī papriku.
  3. Kad sīpols kļuvis gaišāks, pievieno klāt burkānus un papriku. Ja nepieciešams, pievieno vēl nedaudz eļļu, lai dārzeņi nepiedegtu.
  4. Klāt liek tomātus un pievieno garšvielas – sāli, tējkaroti cukuru, raudeni un piparus. Sautē aptuveni 10 minūtes.
  5. Pa to laiku pupiņas izņem no bundžas un noskalo ūdenī.
  6. Pievieno pārējiem dārzeņiem katlā klāt kukurūzu un noskalotās pupiņas, kā arī pielej klāt buljonu.
  7. Vārīšanas laiks – pietiks ar dažām minūtēm, jo visi dārzeņi jau ir mīksti.

 

Labu apetīti!

Saistītie raksti