5 veselīgu vakariņu receptes. Iesaka uztura speciāliste Olga Ļubina

Nenoliedzami janvāris ir jaunu apņemšanos mēnesis. Rimi veselīgas ēšanas eksperte, sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina iesaka piecas veselīgu vakariņu receptes, kuras izmēģināt jau šonedēļ!
Viens no veselīgas ēšanas ieteikumiem ir ikdienā ēst vairāk dārzeņu.

FOTO: Shutterstock.com

Viens no veselīgas ēšanas ieteikumiem ir ikdienā ēst vairāk dārzeņu.

Dārzeņi ar vistu

  • 1 pastinaks
  • 1 biete
  • 1 saldais kartupelis
  • 1 paprika
  • 400 g mazo vistas fileju
  • Sāls, pipari, rozmarīns, sarkanā paprika pēc garšas
  • Sula no 1 citrona
  • 2 ēd. k. olīveļļas

 

Pagatavošana

  1. Ieslēdz cepeškrāsni uz 180 grādiem, sagatavo cepamtrauku.
  2. Nomazgā, nosusini dārzeņus, sagriez papriku, nomizo pastinaku, bieti un saldo kartupeli, sagriez tos kubiņos.
  3. Vistas fileju nomazgā, sagriez strēmelēs un liec virsū dārzeņiem.
  4. Pievieno olīveļļu, uzber sāli, piparus, rozmarīnu un sarkano papriku pēc garšas, samaisi un liec cepamtraukā. Cep cepeškrāsnī aptuveni 30–40 minūtes, pirms pasniegšanas uzpilini citrona sulu

 

Cūkgaļas fileja ar Briseles kāpostiem

  • 300 g Briseles kāpostu
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 400 g cūkgaļas filejas
  • Olīveļļa
  • Rozmarīns, timiāns, sāls – pēc garšas

 

Pagatavošana

  1. Ieslēdz cepeškrāsni uz 180 grādiem, sagatavo cepamtrauku.
  2. Cūkgaļas fileju nomazgā, nosusini. Veselu fileju ieeļļo ar olīveļļu, uzber sāli, piparus, ierīvē ķiploku, virsū liec rozmarīnu un timiānu.
  3. Briseles kāpostiem pievieno ēdamkaroti olīveļļas, garšvielas pēc gaumes un liec cepties cepeškrāsnī kopā ar cūkgaļas fileju aptuveni 30–40 minūtes.

 

Skumbrija ar kvinoju

 

  • 2 gb skumbrijas
  • 200 g kvinojas
  • Citrons
  • Olīveļļa
  • Sāls, pipari - pēc garšas

 

Pagatavošana

Reklāma
Reklāma
  1. Skumbrijas noskalo un izķidā, iezied ar olīveļļu, uzber nedaudz sāls un piparu. Citronu sagriez šķēlēs un liec iekšā skumbrijā. Skumbriju apcep uz pannas no abām pusēm, līdz tā gatava.
  2. Uzvāri ūdeni un pievieno kvinoju, sāli un citrona šķēli vārīšanas procesā.
  3. Pasniedz skumbriju ar kvinoju.

 

Pilngraudu makaroni ar olu un dārzeņiem

 

  • 200 g pilngraudu makaronu
  • 4 olas
  • 1 mocarella
  • Saldēto dārzeņu maisījums
  • 1–2 ēd. k. olīveļļas
  • Sāls, pipari, oregano pēc garšas

 

Pagatavošana

  1. Liec vārīties pilngraudu makaronus fusilli.
  2. Vienlaikus uzkarsē pannu, pievieno olīveļļu un liec apcepties saldētus dārzeņus. Kad tie ir gandrīz gatavi, pārsit olas, pievieno sāli, piparus, oregano pēc garšas un samaisi visu kopā.
  3. Pievieno makaronus, nedaudz apcep.
  4. Sarīvē sieru un uzber virsū pirms pasniegšanas.

 

Griķi ar tofu 

  • 200 g tofu
  • 200 g griķu
  • 2 burkāni
  • 2 vidēja lieluma tomāti
  • 2 ķiploka daiviņas
  • Sāls, pipari pēc garšas

 

Pagatavošana

  1. Nomazgā, nosusini un nomizo burkānus, sarīvē. Sakapā ķiploka daiviņas un sagriez gabaliņos tomātus.
  2. Uzkarsē pannu, lej tajā olīveļļu, apcep no sākuma ķiplokus, līdz tie zeltaini, tad pievieno tofu, apcep un liec klāt burkānus un tomātus. Sautē 7–10 minūtes.
  3. Uzvāri griķus, kad tie ir gatavi, samaisi ar tofu un dārzeņiem un pacep vēl 3–5 minūtes.

Saistītie raksti