Cepeškrāsnī gatavoti puķkāposti siera–rīvmaizes mētelītī

Ko darīt, ja vienam ļoti garšo puķkāposti, bet pārējie ģimenes locekļi vaikstās izdzirdot, ka vakariņās būs šis vasaras gardums? Jāliek lietā izdoma, lai iekārdinātu arī pārējos. Man izdevās, jo ap zeltaino un kraukšķīgo puķkāpostu bļodu snaikstījās pat kategoriskā četrgadniece un ne mazāk cimperlīgais pusaudzis, par vīru nemaz nerunājot.
Ja kādam ģimenē nu nemaz negaršo puķkāposti, tad ar lielu varbūtību šīs kraukšķīgās rozetītes atmaidzinās pat viscimperlīgākās garšas kārpiņas.

FOTO: Shutterstock.com

Ja kādam ģimenē nu nemaz negaršo puķkāposti, tad ar lielu varbūtību šīs kraukšķīgās rozetītes atmaidzinās pat viscimperlīgākās garšas kārpiņas.

Sastāvdaļas:

  • 2 nelieli puķkāposti
  • 100 g cietais siers 
  • 3–4 ēdamk. rīvmaize (labāk garšos ar kviešu, bet der arī rudzu)
  • 2 olas
  • Sāls, saldās paprikas pulveris pēc garšas.

 

Reklāma
Reklāma

Gatavošana

  1. Puķkāpostus sadala rozetēs un vāra sālsūdenī 5 minūtes no vārīšanās brīža sākuma.
  2. Sakuļ olas un atsevišķā traukā sajauc rīvmaizi ar sablendētu vai pavisam smalki sarīvētu cieto sieru un paprikas pulveri. 
  3. Novārīto puķkāpostu iemērc olā, tad apviļā sausajā maisījumā un kārto uz cepešpannas, kas pārklāta ar cepamo papīru. 
  4. Liek sakarsētā cepeškrāsnī un cep 180 grādos aptuveni 15–20 minūtes. Puķkāposti gatavi, kad kļūst zeltaini brūni. 

Saistītie raksti