Ziedkāposti Singapūras gaumē

Šo ēdienu var nobaudīt austrumu virtuves ēstuvēs, taču vēsā mierā var pagatavot mājās. Garšos ļoti līdzīgi.
Garšos ne tikai veģetāriešiem!

FOTO: Shutterstock.com

Garšos ne tikai veģetāriešiem!

Sastāvdaļas

  • Viens vidēji liels ziedkāposts
  • 2 ēdk. kartupeļu ciete
  • 4 ēdk. kviešu milti
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 1 paciņa (120g) Blue Dragon Saldskābās mērces
  • Neliels gabaliņš svaiga ingvera saknes
  • 1 ēdk. sojas mērces
  • 2 ēdk. Mango čatnija
  • 2-3 ķiploka daiviņas
  • Aptuveni1 glāze ūdens
  • Eļļu cepšanai



Pagatavošana (40 min 4 porcijas)

Vispirms sadali ziedkāpostu mazākās rozetēs.


Bļodā samaisi cepamo pulveri, miltus, kartupeļu cieti un pievieno ūdeni. Mīklai pēc biezuma jālīdzinās pankūku mīklai. Šai masai pievieno ziedkāpostu gabaliņus un labi samaisi.

Reklāma
Reklāma

 

Ņem dziļu pannu, tajā uzkarsē eļļu un pa daļām pievieno ziedkāpostus. Kad tie eļļā apvārtījušies, ņem ārā. Šeit lieti noder fritējamais trauks vai putu karote.

 

Kamēr ziedkāpostiņi dziest, tikmēr citā pannā (vai tajā pašā, bet ar daudz mērenāku eļļas daudzumu) apcep ķiploku un rīvētu ingveru. Pievieno visas trīs mērces: sojas, mango un saldskābo Zilā Pūķa mērci. Kad mērces burbuļo, pievieno ziedkāpostus. Var pievienot lociņus vai citus zaļumus. Ziedkāpostu kraukšķīgums nesaglabājas ilgi, jāēd uzreiz.

Saistītie raksti