Ratatujs no multfilmas “Gardēdis”

“Par šo ēdienu žurka pavāriņš Remijs ieguva vislielāko atzinību no stingrākā ēdienu kritiķa Antona Ego, tāpēc šis ēdiens, protams, ir jāizmēģina,” saka Rimi Bērniem eksperti Smildziņu ģimene.
Ja laika nav tik daudz, mērci var aizstāt ar kādu sev tīkamu veikalā nopērkamu tomātu mērci, bagātinot tās garšu ar rīvētu ķiploku, smalki sagrieztu sīpolu, timiāna zariņu un lauru lapām.

FOTO: Artūrs Ķipsts

Ja laika nav tik daudz, mērci var aizstāt ar kādu sev tīkamu veikalā nopērkamu tomātu mērci, bagātinot tās garšu ar rīvētu ķiploku, smalki sagrieztu sīpolu, timiāna zariņu un lauru lapām.

Ēdiena mērces gatavošana aizņem aptuveni 45 minūtes, kopējais ēdiena gatavošanas laiks – aptuveni 75 minūtes. Ja laika nav tik daudz, mērci var aizstāt ar kādu sev tīkamu veikalā nopērkamu tomātu mērci, bagātinot tās garšu ar rīvētu ķiploku, smalki sagrieztu sīpolu, timiāna zariņu un lauru lapām.

 

Nepieciešams:

  • 1 cukīni;
  • 1 baklažāns;
  • 1 kabacis (mēs izmantojām gabaliņu ķirbja);
  • 1 sarkanā paprika;
  • 1 dzeltenā paprika;
  • 3 tomāti;
  • 3 konservēti tomāti savā sulā;
  • 1 liels sīpols;
  • 3 lauru lapas;
  • 3 svaigi pētersīļu zariņi;
  • 3 svaigi timiāna zariņi;
  • 4 ķiploka daiviņas;
  • olīveļļa;
  • sāls un pipari pēc garšas;
  • balzamiko mērce.



Pagatavošana:

Reklāma
Reklāma

 

  1. Sagatavo cepešpannu, ieklājot tajā cepampapīru. Pārgriez paprikas, izņem sēklas un cepešpannā novieto paprikas pusītes ar pārgriezto pusi uz leju, apslaki ar olīveļļu, uzkaisi sāli un piparus. Liec papriku cepties aptuveni 30 minūtes 230 grādos. Kad paprikas miziņa sāk apbrūnēt, ņem to ārā no cepeškrāsns un ļauj atdzist.
  2. Smalki sagriez sīpolu un sarīvē trīs ķiploka daiviņas, sutini uz pannas olīveļļā vidējā temperatūrā. Jāuzmana, lai sīpoli un ķiploki neapbrūnē. Pievieno konservētos tomātus, lauru lapas, pētersīļa un timiāna zariņus. Ļauj mērcei sutināties aptuveni 15 minūtes. Nomizo atdzisušo papriku, sagriez gabaliņos un pievieno mērcei. Sutini vēl aptuveni 5 minūtes.
  3. Izņem no mērces lauru lapas, pētersīļa un timiāna zariņus un mērci sablendē. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Visu mērci lej cepamtraukā.
  4. Dārzeņus – cukīni, kabaci, baklažānu un tomātus – sagriez vienādi plānās ripiņās. Sagriez atlikušo ķiploka daiviņu, noņem timiāna lapiņas no zariņiem.
  5. Kārto dārzeņus traukā – tie jāliek visai cieši kopā. Pārkaisi ar sagriezto ķiploku, timiānu, sāli, pipariem un uzsmidzini nedaudz olīveļļas.
  6. Pārklāj trauku ar cepampapīru. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160 grādiem. Cep ēdienu aptuveni 30–40 minūtes, līdz dārzeņi ir pietiekami mīksti.
  7. Pirms pasniegšanas ēdienu var apslacīt ar balzamiko mērci un rotāt ar timiāna zariņu vai maurlociņiem.

Saistītie raksti