Cepumi “Apēd mani!” no multfilmas “Alise Brīnumzemē”

Šie ir tie cepumi, ko Alise nogaršoja un devās pārvērtību ceļojumā. Izmēģini, vai arī taviem cepumiem būs kāda burvestība?
Cepumi garšo patiesi lieliski un arī to gatavošana ir aizraujošs process.

FOTO: Artūrs Ķipsts

Cepumi garšo patiesi lieliski un arī to gatavošana ir aizraujošs process.

Nepieciešams:

  • 200 g sviesta istabas temperatūrā;
  • 1 glāze cukura;
  • 1 ola;
  • 1 tējk. vaniļas cukura;
  • 2–3 glāzes miltu (pēc vajadzības);
  • 1 tējk. cepamā pulvera;
  • šķipsna sāls.
     

Dekorēšanai:

  • pārtikas krāsviela (piemēram, Dansukker krāsainā cukura glazūra);
  • melnā šokolāde;
  • baltā cukura glazūra (ja gatavojat paši, sastāvdaļas: 1 olas baltums, 400 g pūdercukura, 1/2 citrona sulas).
Reklāma
Reklāma



Pagatavošana:

 

  1. Sviestu saplucini un samīci kopā ar cukuru, šķipsnu sāls, vaniļas cukuru. Pievieno olu un miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri. Miltus nepieciešams piebērt tik daudz, lai mīkla nelīp pie rokām un ir viegli izrullējama. Ja vēlies, daļai mīklas vari pievienot kakao, lai varētu veidot “šaha galdiņa” cepumus. Mīklu savel bumbā un liec uz 30 minūtēm ledusskapī.
  2. Kamēr mīkla ledusskapī, gatavo cukura glazūru: sakul olas baltumu stingrās putās, pamazām pievieno pūdercukuru, rūpīgi maisi, pievieno citrona sulu.
  3. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Izrullē mīklu un, izmantojot formiņas, veido dažādu formu cepumus (multfilmā cepumi bija apaļi, zvaigznes, kvadrāta un zieda formā). Liec krāsnī un cep aptuveni 8–12 minūtes.
  4. Kad cepumi atdzisuši, rotā tos ar cukura glazūru un/vai ūdens peldē izkausētu šokolādi. Uz cepumiem raksti dažādas īsas frāzes, piemēram, “Apēd mani!”, “Ēd!”, “Pamēģini!”.

Saistītie raksti