Dārzeņi kokosriekstu pienā

Visiem ēdieniem vokpannā universāla piedeva ir karija pasta – tās aizstāj virkni garšvielu un atdzīvina garšas ziņā neitrālus dārzeņus, piešķirot tiem gan pikantumu, gan aromātu. Ja vēlies vēl intensīvāku garšu, vari pievienot arī nedaudz laima sulas un kādu karoti sojas mērces.

 

FOTO: Shutterstock.com

 

Sastāvdaļas:

  • 100 g kātu seleriju
  • 200 g ziedkāpostu
  • 100 g puravu
  • 100 g pākšu pupiņu
  • 200 g Ķīnas kāposta
  • 200 g brokoļu
  • 1 burciņa bambusu dzinumu
  • 250 ml kokosriekstu piena
  • 3 ēdk. eļļas
  • 2 tējk. zaļās karija pastas
  • 1-2 cm liels ingvera saknes gabaliņš
  • Sāls pēc garšas

     

Pagatavošana (25 min 4 porcijas):

Reklāma
Reklāma

Selerijas nomizo un sagriez plānās šķēlītēs. Ziedkāpostus un brokoļus norīti un sadali rozetītēs. Puravu noskalo un sagriez plānās ripiņās, pupiņas 2-3 cm lielos gabaliņos. Ķīnas kāpostu sagriez strēmelītēs. Ingveru nomizo un sarīvē.

Vokpannā sakarsē eļļu, iemaisi karija pastu un strauji apcep. Pa porcijām pievieno dārzeņus, arī bambusa dzinumus, un arī strauji apcep. Katru apcepto porciju pabīdi malā un pievieno nākamo. Beigās visu samaisi kopā un pievieno ingveru. Pielej kokosriekstu pienu un maisot uzvāri. Sautē vēl trīs vai četras minūtes. Pievieno sāli pēc garšas.