Tiešsaistes "Mājas kino" skatāmas arī Vides filmu studijas izlases filmas

Kinoteātra Kino Bize straumēšanas platforma Mājas kino šobrīd piedāvā vairāk kā 60 dažādas filmas, tāpat arī regulārus pasākumus tiešsaistē. Šonedēļ platformas piedāvājums papildināts ar Vides filmu studijas izlasi. Tās ir sešas dažādas dokumentālās filmas, kas saņēmušas apbalvojumus prestižos kino festivālos un ieguvušas atzinību kā no kino kritiķiem, tā arī skatītājiem.
Izlases jaunākā filma “Lēciens” ir neticams stāsts par lietuvieti Simu Kudriku, kurš izmisīgās brīvības alkās pārleca no padomju uz amerikāņu kuģa.

FOTO: Publicitātes foto

Izlases jaunākā filma “Lēciens” ir neticams stāsts par lietuvieti Simu Kudriku, kurš izmisīgās brīvības alkās pārleca no padomju uz amerikāņu kuģa.

 

No 15. marta Kino Bize Mājas kino bagātīgajam spēlfilmu un dokumentālo filmu klāstam pievienojas Vides filmu studijas veidotie darbi, kas pulcējuši skatītājus kinozālēs - “Ukraiņu šerifi” (2015),  “Pasaka par tukšo telpu” (2017) un “Atbrīvošanas diena” (2016). Salīdzinoši nesen pedējos mēnešos pirms kinoteātru slēgšanas ārkārtas stāvokļa dēļ valstī tika demonstrēta arī filma “Laika tilti” (2018) un “Brīnišķīgie lūzeri” (2017). Izlasē iekļauta arī starptautiskos kino festivālos izrādītā spriedzes dokumentālā filma “Lēciens” (2020).

 

 

Publicitātes foto no stāsta “Ukraiņu šerifi”.

 

Stāsta “Ukraiņu šerifi” darbība norisinās nomaļā Ukrainas ciematā, kur kādam tiek nozagtas pīles, citam uzbrūk anakonda, pa ielu klīst vīrs ar cirvi. Tomēr bruņojušies ar spožiem žetoniem un sagrabējušu žiguli, vietējie varoņi Viktors un Volodja traucas uz kārtējo izsaukumu. Viņi uzticīgi dara visu, kas darāms – rok kapus, iztīra skursteni, izšķir strīdus un pat sadzer ar kaimiņiem. 

 

 

Publicitātes foto dokumentālās filmas “Pasaka par tukšo telpu”.

 

Dokumentālā filma “Pasaka par tukšo telpu” stāsta par izcilo Eiropas scenogrāfu un pasniedzēju Andri Freibergu, kurš vienlaikus rada savu portretu kā izrādes scenogrāfiju.

 

Publicitātes foto no dokumentālās filmas “Atbrīvošanas diena”.

 

Bet skaļā un drosmīgā “Atbrīvošanas diena” seko līdzi bijušās Dienvidslāvijas kulta grupai “Laibach”, kas dodas uz izolēto Ziemeļkoreju, kļūstot par pirmo ārzemju rokgrupu, kas tur uzstājusies, tā pārsteidzot visu pasauli.

 

Reklāma
Reklāma

Publicitātes foto no kino filmas "Laika tilti".

 

Mājas kino piedāvājumu papildinās arī “Laika tilti” - stāsts par unikālu parādību pasaules kinovēsturē – Baltijas poētisko dokumentālo kino. 

 

Publicitātes foto no “Brīnišķīgie lūzeri”.

 

Savukārt aizraujošais piedzīvojums par velo – bruņiniekiem “Brīnišķīgie lūzeri” piedāvā ieskatu sportistu pasaulē uz vienas no pasaules nozīmīgīko velo sacensību fona, kur valda noteikumi, kas pārējai pasaulei ir sveši. 

 

 

Publicitātes foto no filmas “Lēciens”.

 

 Taču pēc septiņām stundām brīvībā amerikāņi pārbēdzēju izdeva Padomju Savienībai, izraisot pasaules mediju sašutumu. Aculiecinieku stāsti, unikāli arhīvu kadri un paša Sima enerģiskās notikumu rekonstrukcijas pārvērš dokumentālo filmu īstā trillerī.

 

Izmantojot straumēšanas platformu, skatītāji ne tikai iegūst iespēju redzēt filmas augstā kvalitātē, bet arī sniedz atbalstu kā kinoteātra, tā arī kinostudijas darbībai, lai, kultūrdzīvei atsākoties, joprojām būtu iespēja pulcēties savos mīļākajos kinoteātros un baudīt augstvērtīgas filmas.

 

Šonedēļ sākas arī European Film Challenge konkurss, kura uzvarētājam būs iespēja laimēt apmaksātu braucienu uz Kannu kinofestivālu. 

 

Lai piedalītos, 10 nedēļu laikā jānoskatās 10 Eiropas filmas legālās skatīšanās platformās un jāreģistrē tās mājas lapā. No 15.-21. martam var saņemt 6 papildpunktus par vienu no Vides filmu studijas darbiem.

 

Filmas iespējams iegādāties uz 48 stundām Kino Bize Mājas kino: www.kinobize.lv. Cena par filmas nomu ir 5,00 Eur.