Izvēlies, sāļas vai saldas – rudzu miltu pankūkas ar kefīru

Pankūkas nav tikai svētdienas našķis – tās var būt sabalansēts ēdiens, ja izvēlamies veselīgākas sastāvdaļas. Šoreiz no rudzu miltiem gatavotas.
Labi garšos gan saldā, gan sāļā versija.

FOTO: Publicitātes foto

Labi garšos gan saldā, gan sāļā versija.

Sastāvdaļas:

  • 1 glāze kefīra
  • 1 olu baltums
  • 110 g rudzu miltu
  • 2 ēdamk. olīveļļas
  • 200 ml verdoša ūdens
  • 0,25 tējk. cepamās sodas
  • Šķipsniņa sāls
  • 3 g dabīgā saldinātāja (stēvijas)

 

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana

  1. Atdala olu baltumu no dzeltenuma. Baltumu ielej dziļā bļodā.
  2. Pievieno šķipsniņu sāls un saldinātāju, visu rūpīgi sakuļ ar putojamo slotiņu.
  3. Pielej kefīru, pievieno cepamo sodu.
  4. Nepārtraukti maisot, mīklā iesijā rudzu miltus.
  5. Pievieno 200 ml verdoša ūdens un samaisa. Sākotnēji mīkla būs šķidra, bet pēc 2–3 minūtēm tā sabiezēs līdz vajadzīgajai konsistencei.
  6. Pievieno olīveļļu un mīklu vēlreiz labi samaisa.
  7. Uzkarsē pannu, tās virsmu viegli ieeļļo.
  8. Cep lielas vai mazas pankūkas – pēc izvēles.

Saistītie raksti