Izvēlies, sāļas vai saldas – rudzu miltu pankūkas ar kefīru
Pankūkas nav tikai svētdienas našķis – tās var būt sabalansēts ēdiens, ja izvēlamies veselīgākas sastāvdaļas. Šoreiz no rudzu miltiem gatavotas.

FOTO: Publicitātes foto
Labi garšos gan saldā, gan sāļā versija.
Sastāvdaļas:
- 1 glāze kefīra
- 1 olu baltums
- 110 g rudzu miltu
- 2 ēdamk. olīveļļas
- 200 ml verdoša ūdens
- 0,25 tējk. cepamās sodas
- Šķipsniņa sāls
- 3 g dabīgā saldinātāja (stēvijas)

Pagatavošana
- Atdala olu baltumu no dzeltenuma. Baltumu ielej dziļā bļodā.
- Pievieno šķipsniņu sāls un saldinātāju, visu rūpīgi sakuļ ar putojamo slotiņu.
- Pielej kefīru, pievieno cepamo sodu.
- Nepārtraukti maisot, mīklā iesijā rudzu miltus.
- Pievieno 200 ml verdoša ūdens un samaisa. Sākotnēji mīkla būs šķidra, bet pēc 2–3 minūtēm tā sabiezēs līdz vajadzīgajai konsistencei.
- Pievieno olīveļļu un mīklu vēlreiz labi samaisa.
- Uzkarsē pannu, tās virsmu viegli ieeļļo.
- Cep lielas vai mazas pankūkas – pēc izvēles.