Bērnu īpaši iecienītās auzu pārslu pankūkas – cukuru nevajadzēs
“Plānojot dienas ēdienkarti, brokastīs vai kā uzkoda līdzņemšanai uz skolu lieliski iederas banānu un auzu pankūkas. To pagatavošanai nepieciešami gatavi banāni, olas un auzu milti, ko vienkārši samaisa un cep uz pannas. Pankūkas ir bez pievienota cukura, bet ar izteiktu garšu – tās ir bērniem īpaši iecienītas,” savā receptē dalās sertificēta uztura speciāliste, Rimi Bērniem eksperte Olga Ļubina.

FOTO: Publicitātes foto
Gardas un veselīgas pankūciņas brokastīm vai līdzņemšanai pusdienu kārbiņā.
Sastāvdaļas:
- 2 gatavi banāni
- 100 g auzu miltu
- 2 vistu olas
- Kanēlis un vaniļa pēc garšas
- Augu eļļa cepšanai pēc izvēles
Gatavošana
- Banānus sagriež mazos gabaliņos un saspaida ar dakšiņu viendabīgā masā.
- Banānu biezenim pievieno olas, ņemot vērā proporciju: 1 ola uz 1 vidēja lieluma banānu.
- Mīklai pēc vēlēšanās pievieno garšvielas, piemēram, nedaudz kanēļa un vaniļas. Pievieno auzu miltus vai maltas auzu pārslas.
- Uzkarsētā eļļā uz pannas cep nelielas pankūciņas, apbrūninot tās no abām pusēm.