Mīlēšanās zaļumos – kāpēc cilvēkus tas vilina un 3 padomi, kā to darīt droši

Siltais laiks var vedināt uz mīlēšanos brīvā dabā. Jā, tas var būt patīkami, tomēr ir arī daži drošības aspekti, kas jāņem vērā, Mammamuntetiem.lv atklāj ginekoloģe, seksoloģe Aija Tula-Rijkure. Kāpēc sekss brīvā dabā cilvēkus vilina, un kāpēc tas varētu izdoties pat ļoti labs?
Mīlēšanās brīvā dabā var sniegt lielu baudījumu, tikai jāatceras par dažiem drošības aspektiem.

FOTO: Shutterstock.com

Mīlēšanās brīvā dabā var sniegt lielu baudījumu, tikai jāatceras par dažiem drošības aspektiem.

Sekss neierastā vidē, kas ir spontāns, protams, dod pavisam citas sajūtas. Ja mēs vienmēr mīlējamies vienā un tajā pašā istabā, vienā un tajā pašā gultā, laikā un pozā un veicam vienas un tās pašas procedūras, tad tāda spontanitāte kā sekss pļavā var radīt lielu baudījumu, situāciju ieskicē Aija Tula-Rijkure.

 

3 padomi, ko ņemt vērā, ja vēlies pamīlēties dabā

  1. Izvērtējiet vietu – vai tā ir droša? Lai cik juteklisks nebūtu brīdis, jāizvērtē insektu klātbūtne – vai ir skudras, ērces, varbūt pudurī snauž kāds rāpulis? Par to būtu jāaizdomājas. Tāpat jāskatās, vai nav čiekuri, asi akmeņi, kas var radīt diskomfortu, sāpes, nobrāzumu.
  2. Abiem partneriem tuvība ir jāvēlas. Sievietei ir jābūt sagatavotai, viņas libido ir jāierosina un viņai jājūt seksuālā iekāre. Ja priekšspēle ir bijusi pietiekama, tad maksts būs pietiekami lubrificēta un intīmā tuvība var radīt patīkamu pārsteigumu, jo pāris iegūst tādu seksuālo apmierinājumu, kādu iepriekš nav saņēmis.
  3. Ar alkoholu – prātīgi. Jāatceras, ka, esot alkohola reibumā, nav labākais brīdis radīt bērnu vai mīlēties. Neliels alkohola daudzums var kāpināt vēlmi, bet spēju noturēt erekciju alkohols mazina. “Alkohols veicina gribēšanu, bet mazina varēšanu – tas jau gluži ir kā tautas teiciens. Tāpat ļoti liela uzmanība jāpievērš drošam dzimumaktam – ir jādomā gan par nevēlamu grūtniecību, gan seksuāli transmisīvajām slimībām,” atgādina ārste. Reizēm, aizraujoties ar alkoholu, šīs lietas piemirstas.

 

Kā vairot savu enerģiju vai uzštimmēt sevi Līgo vakaram?

Līgo vakarā vai vasaras pilnbriedā šķiet, ka enerģija kūsāt kūsā. Vispārējā enerģija satur arī seksuālo enerģiju un otrādi – seksuālā enerģija satur arī vispārējo enerģiju. 

Reklāma
Reklāma

“Tas nozīmē, ja cilvēks ir izsīcis un vispār bez enerģijas, tad viņam, visticamāk, neko negribas – ne dzīvot, ne iet uz koncertu, ne mīlēties. 

Saulgriežu vakaram piemīt zināma enerģija, ne velti mūsu tautas paražās tas tiek atainots. Ja mēs vairojam savu vispārējo enerģiju, tā vairo arī seksuālo enerģiju,” pārdomās dalās Aija Tula-Rijkure.

 

Tomēr ko darīt, ja mīlēties negribas? Kā sevi atraisīt piedzīvojumiem? “Cilvēkam vēlams iet pie dabas. Daba dod iedvesmu, enerģiju. Tāpat cilvēkam ir jāiet pie citiem cilvēkiem, jāsatiekas dzīvē. Ja mums ir komunikācija tikai caur datoriem, protams, tas nav tas pats, kā komunicēt, cilvēkam blakus esot. Tāpat ir jārada prieks par kaut ko! Kādam patīk kurt ugunskuru, kādam patīk tikai vērot ballēšanos no malas, citam – pīt vainagus un plūkt puķes. Ir jārada prieks! Ne par velti Līgo vakarā ir šādi rituāli, kas var iedegt dzirksti,” meklēt degsmi sevī mudina ārste.

Saistītie raksti