Apetīte aug ēdot. Vai tā tiešām var teikt par seksu?

Nereti dzirdēts, ka par seksuālo pieredzi tiek teikts: “Apetīte rodas ēdot”. Vai tā tiešām var būt – jo vairāk tiek darīts, jo vairāk gribas? To Mammamuntetiem.lv vaicāja Evai Gulbei, sertificētai dūlai, psiholoģijas studentei un veikalu “SexyStyle” vadītājai.
Mēs negribam seksu tad, ja mums nepatīk tas sekss, kāds mums ir pieejams.

FOTO: Shutterstock.com

Mēs negribam seksu tad, ja mums nepatīk tas sekss, kāds mums ir pieejams.

“Īsumā – jā, tā tiešām varētu teikt, ka – ja es ar seksu nodarbojos un man tas patīk, es gribu biežāk, bet ja šī pieredze netiek saņemta, apetīte un vēlēšanās ar laiku noplok. Tāpat pēc lielākām pauzēm seksuālajā dzīvē ir grūtāk to atsākt,” stāsta speciāliste norādot, ka visbiežāk šai negribēšanai par iemeslu ir tieši tas sekss, kas ir pieejams.

 

“Mēs negribam seksu tad, ja mums nepatīk tas sekss, kāds mums ir pieejams,” paskaidro Eva Gulbe. “Ja mēs saņemam to seksuālo pieredzi, kas mums patīk, tad, likumsakarīgi, mums to arī vairāk gribas. Ir saprotams, ka mūsdienās mēs dzīvojam ļoti aizņemtas dzīves un dzimumakta laiks mūsdienās ir īsāks nekā laiks, kas nepieciešams sievietes dzimumorgāniem, lai uzbudinātos. Tas visbiežāk ir iemesls, kāpēc sievietes negrib to seksu, kāds ir pieejams, jo, iespējams, šis akts tīri fizioloģiski ir pārāk īss, un akta laikā netiek veiktas aktivitātes, kas sievietei sniedz pietiekamu baudu,” teic speciāliste.

 

Cik ilgs laiks sievietei ir nepieciešams, lai uzbudinātos?

Reklāma
Reklāma

Kā jau ierasts, uz visiem jautājumiem nav vienas pareizās atbildes, to apstiprina arī konsultante. “Dažādi pētījumi parāda dažādus skaitļus, tomēr amplitūda, kādā laika posmā sievietes dzimumorgāni ir uzbudinātā stāvoklī svārstās  no 20 līdz 40 minūtēm. Vidējais dzimumakta laiks dažādos pētījumos variē, bet lielākoties tas ir ap 12 minūtēm, optimistiskos pētījumos rāda, ka tas ir 18 minūtes,” klāsta speciāliste. Ir acīmredzams – ja sievietei iepriekš nav bijis jau fizioloģiskais uzbudinājums, akts  ir pārāk īss, lai sasniegtu maksimālu baudas pieredzi.

 

Risinājums?

Apzināta tuvības plānošana un noskaņošanās, kā arī dažādu palīglīdzekļi lietošana var palīdzēt sasniegt uzbudinājumu ātrāk. Tāpat jāņem vērā, ka ne vienmēr fizioloģiskais un emocionālais uzbudinājums ir saistīti. Sievietei šie uzbudinājumi mainās menstruālā cikla laikā, kā arī 24 stundu laikā un citu faktoru ietekmē. Lai labāk izprastu baudas rašanos, pāriem vai cilvēkiem individuāli ir iespēja apmeklēt ekspertes lekciju “Baudas anatomija”, kas palīdz labāk izprast gan baudas veidošanos, gan citas nianses, kas var palīdzēt veiksmīgas seksuālās dzīves baudīšanā. 

Saistītie raksti