Burkānu salāti, kūkas un zupas. 24 receptes!

Burkāniem ir obligāti jābūt Latvijas iedzīvotāju ikdienas ēdienkartē. Tie ir nozīmīga veselīga uztura sastāvdaļa, kas nodrošina cilvēka organismu ar vitamīniem, pektīnvielām, šķiedrvielām, organiskajām skābēm un minerālvielām. 

Viena no vērtīgākajām vielām burkānā ir beta karotīns, kuru cilvēka organisms pārvērš par A vitamīnu.

FOTO: Shutterstock.com

Viena no vērtīgākajām vielām burkānā ir beta karotīns, kuru cilvēka organisms pārvērš par A vitamīnu.

Protams, vislabāk burkānus ir ēst svaigus, bet ir daudz recepšu, lai šīs lieliskās dārza veltes ceptu, vārītu, sautētu, konservētu. Burkāni der gan sāļo, gan saldo ēdienu pagatavošanā. 

Viena no vērtīgākajām vielām burkānā ir beta karotīns, kuru cilvēka organisms pārvērš par A vitamīnu. Tas palīdz uzturēt veselīgu ādu, labu redzi un gļotādu stāvokli. Jāņem vērā, ka A vitamīns ir taukos šķīstošs vitamīns, tāpēc ēdot burkānu salātus, biezeņus vai dzerot sulas, tiem jāpievieno tējkarote olīveļļas, krējums vai jebkura cita vērtīga taukviela, pretējā gadījumā burkānā esošais labums organismā neuzsūksies. 100 grami burkānu satur apmēram 35 kalorijas.

Burkānus ēdienkartē plaši izmantoju dažādu ēdienu sagatavošanai, jo tie uzlabo garšas īpašības, kā arī krāsas dēļ spēj ēdienam piešķirt pievilcīgu vizuālo noformējumu

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

Saistītie raksti