Ar āboliem pildīti burkānu plācenīši

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Burkānus sarīvē skaidiņās un sautē pienā, kam pievienoti 30 gr sviesta. Kad burkāni gandrīz mīksti un masa bieza, pievieno citrona sulu, sāli, 1/3 cukura un nedaudz pasautē. Iemaisa mannu. Nedaudz padzesētai masai pievieno olu. Ābolus nomizo un sagriež plānās šķēlēs. Katru šķēli apviļā ar kanēli sajauktu cukurā. Burkānu masu sadala astoņās daļās. Katru daļu saplacina plācenītī, vidū liek trīs ābolu šķēlītes, malas aizspiež, apviļā rīvmaizē. Placenīšus cep, apgrozot eļļas un sviesta maisījumā. Pasniedz ar brūkleņu ievārījumu vai skābo krējumu.

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Eļļa cepšanai,kanēls,sals,rīvmaize
  • Ola - 1.gab
  • Sviests - 60.gr
  • Piens - 100.ml
  • Cukurs - 4.ēd.k.
  • Mannas putraimi - 4.ēd.k.
  • Burkāni - 4.gab
  • Citrons - 1/2.gab