Veģetārie tabulē salāti ar dārzeņiem un humosu – gatavo Aija Andrejeva

Desa ar medu? Saldējums ar sojas mērci? Vīnogas ar sinepēm? Dziedātāja Aija Andrejeva nebaidās no garšu izaicinājumiem! Viņa viesojas Rimi Gardēžu virtuvē pie šefpavāra Normunda Baranovska un ne tikai tiek galā ar āķīgajiem garšu minēšanas uzdevumiem, bet arī pagatavo smaržām un garšām bagātus austrumnieciskus tabulē salātus ar humosu un grilētiem dārzeņiem.
Pavism ātri un viegli pagatavojama recepte.

FOTO: Publicitātes foto

Pavism ātri un viegli pagatavojama recepte.

Sastāvdaļas: 

4 personām
Pagatavošanas laiks: 30 minūtes
Izmaksas kopā: 10,53 eiro
Izmaksas par vienu porciju: 2,63 eiro


Humosam: 

  • 2 bundžas konservētu turku zirņu 
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 50 g krēmveida zemesriekstu sviesta 
  • 200 ml olīvu izspaidu eļļas 
  • puse citrona
  • sāls, pipari
  • kūpinātas paprikas garšviela 

 

Tabulē:

  • 150 g bulgura 
  • 2 tomāti
  • 1 ķiploka daiviņa
  • pāris sauju dažādu zaļumu
  • 40 ml olīvu izspaidu eļļas 
  • puse citrona
  • sāls, pipari

 

Grilētajiem dārzeņiem: 

Reklāma
Reklāma
  • 20 ml olīvu izspaidu eļļas 
  • sāls
  • 2 cukīni
  • 1 baklažāns
  • 2 paprikas
  • 1 ķiploka daiviņa

 

Pagatavošana

  1. Uzvāra ūdeni un liek vārīties bulguru pēc norādēm. Kad bulgurs gatavs, to kārtīgi atdzesē. 
  2. Cukīni, papriku un baklažānu sagriež lielos gabalos. Pievieno vienu sakapātu ķiploku daiviņu, eļļu, sāli un apmaisa. 
  3. Uzkarsē grilpannu un nedaudz apcep dārzeņus no abām pusēm. Tad liek cepamtraukā un cep cepeškrāsnī 10 minūtes 220 grādos grila režīmā.
  4. Gatavo salātus: smalki sakapā zaļumus, divas ķiploka daiviņas un tomātus, liek bļodā. Pievieno atdzesēto bulguru, eļļu, sāli, piparus un nedaudz citrona sulas, samaisa. 
  5. Pagatavo humosu: jaudīgā blenderī liek eļļu, ķiploku un zemesriekstu sviestu, sablendē. 
  6. Pievieno nokāstus un noskalotus turku zirņus un blendē, līdz iegūta krēmīga konsistence. 
  7. Pievieno sulu no puses citrona, sāli un piparus. 
  8. Lielā traukā liek humosu, pārlej ar nedaudz olīveļļas un uzber kūpinātu papriku. Pa virsu liek salātus un dārzeņus.

 

Noskaties arī VIDEO recepti

Saistītie raksti