Garšo debešķīgi! Cepts Ķīnas kāposts ar sezama sēklām un lociņiem

Cepšanas laiks atkarīgs no kāposta izmēra un brieduma pakāpes. Šādā veidā vari gatavot arī parasto galviņkāpostu, bet tad izvēlies jauno ražu un sagriez kāpostgalvu plānās daivās. Šo ēdienu var ēst tāpat vai arī izmanot kā piedevu kādam gaļas ēdienam.
Garda maltīte nieka 20 minūtēs.

FOTO: Izdevniecības Rīgas Viļņi arhīvs

Garda maltīte nieka 20 minūtēs.

Sastāvdaļas:

Gatavošanas laiks: 20 minūtes
4 personām

  • 1 neliels Ķīnas kāposts
  • 3 ēdk. olīveļļas
  • 2 ēdk. gaišās sojas mērces
  • 2 ēdk. rīsu etiķa
  • 2 ēdk. sezama sēklu eļļas
  • 1 ēdk. cukura
  • 1 ēdk. citrona sulas
  • 2 daiviņas ķiploka
  • 1 zaļais čili
  • lociņi
  • grauzdētas sezama sēklas

 

Gatavošana

  1. Kāpostu gareniski sagriež četrās daļās. 
  2. Sarīvē ķiploku un sakapā čili. Liek tos bļodiņā un pievieno sojas mērci, etiķi, cukuru, sezama eļļu un citrona sulu.
  3. Pannā lej olīveļļu un tajā apcep kāposta ceturtdaļas no katras puses 2 minūtes mērenā karstumā; pannai uzliek vāku.
  4. Pagriež visas kāposta ceturtdaļas ar griezuma pusi uz augšu un pārslaka ar mērci. Cep vēl minūti, tad apgriež uz otru pusi un atkal cep minūti. 
  5. Smalki sagriež lociņus. Pasniedzot pārkaisa ar lociņiem un sezama sēklām. 
Reklāma
Reklāma

 

Vēl citas interesantas receptes un vērtīgus padomus meklē jaunajā “100 labi padomi” numurā. Nopērkams lielākajās preses tirdzniecības vietās un zurnali.lv.

Saistītie raksti