Griķu nūdeles ar vistas fileju un dārzeņiem – arī līdzņemšanai pusdienu kastītē
“Pusdienu kastītēm vai ātrām vakariņām piemēroti ir aukstie pilngraudu nūdeļu salāti ar pupiņām, svaigiem gurķiem, burkāniem, vistas fileju un vieglu olīveļļas un citrona mērci,” iesaka sertificēta uztura speciāliste, Rimi Bērniem eksperte Olga Ļubina.

FOTO: Publicitātes foto
Nav jābūt pavārmākslas ekspertam, lai radītu ēdienu, kas vienlaikus ir gards, ātri pagatavojams un atbilst bērna attīstības vajadzībām.
Sastāvdaļas:
- 80 g griķu nūdeles
- 200 g vistas filejas
- 200 g sviesta pupiņu pākstis
- 1 burkāns
- 1 baltais sīpols
- 1 ķiploka daiviņa
- 4 ēdamk. olīveļļas
- 3-4 ēdamk. sojas mērces (ar samazinātu sāls saturu)
- 2 ēdamk. vīna etiķa
- 1 tējk. vistas gaļai paredzētās garšvielas
- Pipari un sāls pēc garšas
Gatavošana
- Vistas filejas gabaliņus liek dziļā bļodā, pievieno garšvielas, karoti sojas mērces, pāris karotes olīveļļas, karoti etiķa. Samaisa un atstāj marinēties.
- Griķu nūdeles vāra pēc pamācības uz iepakojuma, gatavas notecina caurdurī.
- Sviesta pupiņu pākstis sagriež nelielos gabaliņos un vāra ne ilgāk kā četras minūtes (var izmantot arī saldētas). Gatavas noskalo aukstā ūdenī, lai tās nezaudē skaisti zaļo krāsu.
- Smalki sagriež burkānu, sīpolu sagriež gredzenos, sasmalcina ķiploku. Dārzeņus kopā ar pupiņām liek bļodā. Laika ekonomijai dārzeņus iespējams rīvēt, bet tādējādi var mainīties to garša. Arī dārzeņiem pievieno pāris ēdamkarotes olīveļļas, sojas mērces un nedaudz vīna etiķa. Visu kārtīgi samaisa un noliek malā, lai marinētos.
- Vistu apcep apmēram trīs minūtes no abām pusēm, pievieno nūdeles. Visu sajauc kopā dārzeņu bļodā un ļauj aptuveni 10 minūtes sasūkties ar mērci.