Gatavošana pa soļiem - biešu zupa jeb borščs

FOTO: Shutterstock.com

 

Sastāvdaļas:  

buljonam 300g gaļa un kauliņi (truša, liellopa, cūkgaļa), 1 liels burkāns,  1 liels sīpols

 

Pagatavošana:

3l katlā liekam vārīties gaļu un kauliņus. Vārām buljonu.Pa to laiku sagatavojam dārzeņus.

 

Uz rupjas rīves sarīvējam sarkanas bietes, bet var arī sagriezt salmiņos.

 

Uz rupjas rīves sarīvējam burkānu.

 

Sīki sagriežam sīpolu.

 

Arī kāpostu smalki sagriežam.

 

Kartupeļus sagriežam mazos kubiņos.

 

Reklāma
Reklāma

Uz karstas pannas liekam sviestu, apcepam sīpolus, pievienojam burkānus un mazliet pasautējam kādas 10 minūtes.

 

Uz citas pannas lejam eļļu, liekam sarkanās bietes un uz lielas uguns apcepam 5 minūtes, tad uguni uztaisām mazāku un sautējam vēl 5 minūtes. No 1/2 citrona izspiežam sulu uz bietēm. Sautējam 3-5 minūtes un tad pievienojam 2.ēdamk. tomātu mērci. Sautējam vēl 5 minūtes.

 

Kad gaļa katliņā ir mīksta, to ņemam ārā un sagriežam mazākos gabaliņos. Liekam atpakaļ katlā.

 

Katlā liekam kartupeļus un kāpostus. Pievienojam garšvielas. Vāram ap 15 minūtēm.

 

Tad pievienojam sīpolus ar burkāniem un bietes. Vāram līdz viss mīksts.

 

Beigās pievienojam ķiploku, izspiestu caur spiedi. Katliņu atstājam 15 minūtes, lai ievelkas.

 

Lai zupai būtu spilgtāka krāsa jāpievieno citronu sula.

 

Lai labi garšo!

 

Sastāvdaļas

  • Kartupeļi
  • burkāni
  • Sīpoli
  • gaļa un kauliņi - 300.g
  • Sarkanās bietes - 2.gab
  • Svaigs kāposts - 300.g
  • Ķiploks - 4.daiviņas
  • Citrons - 1/2.gab
  • sāl, pipari, lauru lapas, pētersīļi
  • Sviests - 50.g
  • Tomātu mērce - 2.ēd.k.
  • Eļļa cepšanai