Vasarīgai maltītei – salāti ar grilētu sieru
Basketbolista, kluba VEF Riga padomes priekšsēdētāja Jāņa Blūma mājās galdi uz svētkiem tiek klāti lepni. Neapēsto otrās dienas sieru var grilētu pasniegt gardos salātos, par ko Jānis pārliecinās, viesojoties Rimi Gardēžu virtuvē pie šefpavāra Normunda Baranovska raidījuma Vakariņas pa lēto jaunajā epizodē.

FOTO: Publicitātes foto
Ja ledusskapī aizķēries siers, to var pārvērst gardu salātu sastāvdaļā.
Recepti, kurā otrās dienas Jāņu siers pārvēršas gardu salātu sastāvdaļā, var itin labi pielāgot arī citām svinamreizēm.
Sastāvdaļas:
4 personām
Pagatavošanas laiks: 20 minūtes
Izmaksas kopā: 9,44 eiro
Izmaksas par vienu porciju: 2,36 eiro
Salātiem:
- 400 g tējas siera
- 1 ēdamk. ķimeņu
- 200 g romiešu salātu
- 1 garais gurķis
- 1 sarkanais sīpols
- 1/2 burciņas olīvu Kalamata
- 200 g vārītu biešu
- 1 bundža balto pupiņu
Mērcei:
- 2 ēdamk. citrona sulas
- 1 ēdamk. sinepju
- 1 ķiploka daiviņa
- 2 ēdamk. dažādu ziedu medus
- 50 ml olīvu izspaidu eļļas
- sāls, pipari

Pagatavošana
- Salātlapas saplucina vidēji lielos gabalos. Pupiņas nokāš un pievieno salātlapām.
- Sīpolus sakapā, gurķus un vārītas bietes sagriež vidēji lielos gabalos un pievieno salātiem. Pievieno arī olīvas.
- Pagatavo mērci. Bļodā liek citronu sulu, sinepes, medu, garšvielas un olīveļļu, pierīvē ķiploku un ar putojamo slotiņu samaisa viendabīgā konsistencē.
- Mērci pievieno salātiem un maigi iecilā.
- Sieru sagriež lielos gabalos, katru no tiem viegli apviļā miltos un ķimenēs.
- Apcep pannā nelielā eļļas daudzumā no abām pusēm.
- Salātus pasniedz lielā traukā, pa virsu liekot apcepto sieru.