Gaļas bumbiņas īpašā mērcē: iesaka šefpavārs Raimonds Zommers

Ko pagatavot, lai ne tikai gūtu sāta sajūtu, bet arī pārsteigtu savas garšas kārpiņas? Viens no veidiem, kā bagātināt savu maltīti, ir mērču pievienošana.
Nākamajā dienā var papildināt pikanto gaļas bumbiņu mērci ar svaigi ceptiem dārzeņiem.

FOTO: Shutterstock.com

Nākamajā dienā var papildināt pikanto gaļas bumbiņu mērci ar svaigi ceptiem dārzeņiem.

Lūk, “Maxima Latvija” garšu vēstneša, šefpavāra Raimonda Zommera ieteikumi, kā kombinēt dažādas mērces, lai panāktu garšu eksploziju, turklāt, to nedaudz papildinot nākamajā dienā, sniegt ēdienam jaunu noskaņu.

 

Sastāvdaļas:

4 porcijām

  • 300 g cūkgaļas bumbiņas (nopērkamas arī jau gatavas)
  • 150 g tomātu mērce 
  • 150 g saldā čili mērce 
  • 10 g asā čili mērce 
  • 20 g lociņi
  • 200 g rīsi 
  • 20 g sviests 
  • Sāls pēc garšas
  • 30 g brūnais cukurs

 

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana

  1. Pannā liek tomātu mērci, saldo čili mērci, aso čili mērci un brūno cukuru, un maisot uzkarsē. Pēc tam pievieno cūkgaļas bumbiņas un uz nelielas liesmas uzkarsē 5-10 minūtes. Pēc nepieciešamības var pievienot dažas ēdamkarotes ūdens.
  2. Paralēli sālsūdenī vāra rīsus pēc norādījumiem uz iepakojuma.
  3. Kad rīsi gatavi, tajos iemaisa sviestu un pasniedz uz šķīvja, pa virsu liekot cūkgaļas bumbiņas ar bagātīgu mērces devu. Pēc vēlmes pārkaisa svaigi grieztus lociņus.

 

Padoms

Nākamajā dienā var papildināt pikanto gaļas bumbiņu mērci ar svaigi ceptiem dārzeņiem, piemēram, papriku, burkāniem, baklažāniem pēc savas gaumes, lai iegūtu pavisam jaunu ēdiena versiju.

Saistītie raksti