Dārzeņu sautējums ar turku zirņiem un malto gaļu (var arī bez gaļas)

Recepte ir mans izgudrojums, kas jau kādu laiku ir mūsu ģimenes iecienīta maltīte. Īpaši, ja ciemos atbrauc vīra mamma, kurai dikti garšo pākšaugi un dārzeņi. Un šis līdz šim ir vienīgais ēdiens ar kāpostiem, kuru ēd arī mūsu mazā meita.
Arī dārzeņu sautējumu var pagatavot gana ātri.

FOTO: Sigita Āboltiņa

Arī dārzeņu sautējumu var pagatavot gana ātri.

Vajadzēs:

  • Dažādus dārzeņus pēc gaumes; šajā reizē man ir svaigais kāposts, burkāni, kartupeļi un sīpols, bet citkārt pievienoju arī brokoļus, rāceņus, kabačus, ķirbi jeb to, kas ir mājās,
  • Malto gaļu (daudzums arī pēc gaumes, turklāt gaļu var aŗi nepievienot, būs veģetārs ēdiens),
  • Dārzeņu buljona kubiņu,
  • Paciņu tvaicētu turku zirņu,
  • Eļļu cepšanai,
  • Skābo krējumu pasniegšanai.

 

Gatavošana

  1. Ņem lielu pannu un eļļā apcep malto gaļu un sasmalcinātus sīpolus. Cik rupji tos sagriež, ir gaumes jautājums. 
  2. Pievieno sagrieztus kāpostus un burkānus (es griežu smalki, jo pašai termiski apstrādāti lieli burkānu gabali negaršo), kā arī aptuveni 200 ml karsta ūdens, kurā izšķīdināts buljona kubiņš. Visu sajauc un pasautē zem vāka.
  3. Kad dārzeņi pusgatavi, pieliek mazos gabaliņos sagrieztus kartupeļus un turku zirņus. Atkal visu rūpīgi sajauc un sautē, kamēr kartupeļi mīksti. 

 

Reklāma
Reklāma

 

  • Ja nepieciešams, var pievienot sāli, labi garšo arī, ja pielikti sasmalcināti pētersīļi un/vai dilles. 
  • Pasniedz ar skābo krējumu un/vai svaigajiem salātiem, marinētiem gurķiem, arī biešu salāti labi sader. 

Saistītie raksti