Smash burgers jeb plānburgers – vienkārši, lēti un gardi

TV un radio personība  Mārtiņš Spuris viesojas raidījuma "Vakariņas pa lēto" kārtējā epizodē, lai pagatavotu vienkāršu, gardu un arī maciņam draudzīgu smash burgeru jeb plānburgeru. Rimi Gardēžu virtuves šefpavārs Normunds Baranovskis recepti izvēlējies, iedvesmojoties no Mārtiņa dzimšanas dienas ceļojuma – viņš savu jubileju pavasarī nosvinēja, viens pats apceļojot ASV.
Garšos visiem!

FOTO: Publicitātes foto

Garšos visiem!

Sastāvdaļas:

4 personām
Pagatavošanas laiks: 30 minūtes
Izmaksas kopā: 10,79 eiro
Izmaksas par vienu porciju: 2,70 eiro

 

  • 4 burgera maizītes
  • 400 g liellopa maltās gaļas
  • 8 kausētā siera šķēles 
  • 1 sarkanais sīpols
  • 2 tomāti
  • ⅓ ledus salātu galvas 
  • 4 marinēti gurķi 
  • eļļa cepšanai

 

Mērcei:

  • 100 g kečupa 
  • 200 g majonēzes
  • 2 marinēti gurķi 
Reklāma
Reklāma

 

Pagatavošana

  1. Malto gaļu sadala astoņās vienādās daļās un saveļ nelielas bumbiņas. 
  2. Uzsilda pannu un nedaudz apgrauzdē maizītes.
  3. Sagatavo cepampapīra gabalus pannas virsmas izmērā. 
  4. Uz karstas pannas uzlej nedaudz eļļas, pārklāj ar gabalu cepampapīra, virsū liek gaļas bumbiņu un pārklāj to ar vēl vienu gabalu cepampapīra. Tad ar presi bumbiņu kārtīgi saplacina, noņem papīru, apgriež gaļu uz otru pusi un apcep. 
  5. Pa virsu liek siera šķēli un ļauj tai nedaudz pakust. Procesu atkārto ar katru gaļas bumbiņu.
  6. Pagatavo mērci: majonēzei pievieno kečupu un sakapātus marinētus gurķus, pielej nedaudz gurķu marinādes un visu samaisa.
  7. Sagatavo pārējās burgera sastāvdaļas: tomātus, marinētus gurķus un sīpolu sagriež plānās šķēlēs, salātlapas – strēmelēs. 
  8. Saliek burgeru: uz maizītes liek mērci, tad salātlapas, divus gaļas plācenīšus, gurķi, tomātu, sīpolu, mērci un otru maizes pusīti.

 

Noskaties arī VIDEO recepti

Saistītie raksti