Vakariņas pa lēto: vistas un cūkgaļas iesmiņi ar pitas maizi un dārzeņiem

Izmērcēti iesmiņi? Vista kopā ar cūku? Gurķi ar visu mizu? Raidījuma "Vakariņas pa lēto" kārtējās epizodes recepte ir tikpat rotaļīga un raiba kā nule aizvadītais jūlija galvenais notikums – XIII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki! Rimi Gardēžu virtuvē pie šefpavāra Normunda Baranovska ciemojas mūziķis Jānis Stībelis, kurš gatavo vistas un cūkgaļas vienkāršos un izdevīgos iesmiņus ar pitas maizi un dārzeņiem.
Izmaksas par vienu porciju: 3 eiro vai lētāk, ja dārzeņi izaudzēti pašu dobēs.

FOTO: Publicitātes foto

Izmaksas par vienu porciju: 3 eiro vai lētāk, ja dārzeņi izaudzēti pašu dobēs.

Sastāvdaļas:

4 personām
Pagatavošanas laiks: 45 minūtes
Izmaksas kopā: 12,02 eiro
Izmaksas par vienu porciju: 3 eiro (vai lētāk, ja dārzeņi izaudzēti pašu dobēs)

 

  • 500 g atkaulotu cāļu šķiņķu bez ādas 
  • 320 g atkaulotas cūkgaļas krūtiņas šķēlēs 
  • iecienītās garšvielas
  • 4 pitas maizes
  • 400 g grieķu jogurta bez piedevām 
  • 1 garais gurķis
  • 3–4 tomāti
  • 1 sarkanais sīpols
  • eļļa
  • 1 citrons
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1/4 kāpostgalvas

 

Pagatavošana

Reklāma
Reklāma
  1. Uz dēlīša izliec vistas šķiņķīšus, pārklāj ar pārtikas plēvi un maigi izklapē. Noņem plēvi, uzkaisa iecienītākās garšvielas un sāli. Pa virsu izklapētajai vistas gaļai vienu pie otras liek bekona šķēlītes. Tad kārtojumu vertikāli sagriež platās strēmelēs un saliek tās vienu uz otras.
  2. Četrus koka iesmiņus iepriekš izmērcē ūdenī. Ik pa dažiem centimetriem izdur tos cauri visām gaļas kārtām un visu konstrukciju liek karstā gaisa friterī: cep 10 minūtes 180 grādos, pēc tam vēl 15 minūtes 200 grādos. Kad gaļa gatava, sagriež to četrās daļās, griežot starp iesmiem paralēli tiem.
  3. Pagatavo salātus. Tomātus un gurķus sagriež vidēji lielos gabalos un liek bļodā. Pievieno smalkās strēmelēs sagrieztus kāpostus un sakapātus sīpolus, sāli, piparus, nedaudz eļļas un citrona sulas. Visu samaisa.
  4. Pagatavo mērci, samaisot jogurtu ar rīvētu ķiploku un sāli. 
  5. Uz pannas nedaudz uzsilda pitas maizi.
  6. Liek to uz šķīvja, virsū kārtos salātus, gaļas iesmiņu un jogurta mērci.

 

Skaties arī VIDEO recepti

Saistītie raksti