Grilēta vistas fileja ar dārzeņiem: gatavo Žoržs Siksna
Dziedātājs Žoržs Siksna viesojas Rimi šefpavāra Normunda Baranovska virtuvē un uz grila gatavo vistu ar dārzeņiem.

FOTO: Publicitātes foto
Kamēr Rimi šefpavārs rāda, kāpēc vistai vajadzīgs bagātīgs garšaugu panējums un kādēļ dārzeņus nekad nevajag sālīt pirms cepšanas, Žoržs Siksna atklāj savas mīļākās ābolu šķirnes.
Sastāvdaļas:
4 personām
Pagatavošanas laiks: 30 min
Izmaksas kopā: 10,55 eiro
Par vienu porciju: 2,64 eiro
- 600 g cāļa krūtiņas filejas
- 1 baklažāns
- 1 cukīni
- 2 paprikas
- 200 g ķirštomātu
- 1 ēdamkarote Modenas balzametiķa
- garšvielu maisījums
- sāls
- olīveļļa
- 200 g grieķu jogurta bez piedevām

Pagatavošana
- Cukīni, baklažānu un papriku sagriež vidēji lielos gabalos, pārlej ar eļļu un samaisa.
- Uzkarsē grilpannu. Nedaudz apgrilē sagrieztos dārzeņus no abām pusēm un liek cepamtraukā. Apgrilē arī ķirštomātus un pievieno pārējiem dārzeņiem.
- Trauku ar dārzeņiem liek cepeškrāsnī un cep grila režīmā 220 grādos apmēram 12–15 minūtes.
- Sagatavo vistas fileju: ar nazi izveido nelielus iegriezumus, sadalot filejas platāko galu. Tad gabalus apviļā garšvielu maisījumā, pārslaka ar eļļu un cep karstā gaisa friterī 200 grādos apmēram 15 minūtes.
- Dārzeņiem pēc cepšanas pievieno nedaudz balzamiko. Vistu pasniedz ar dārzeņiem un jogurtu bez piedevām.