Grilēta vistas fileja ar dārzeņiem: gatavo Žoržs Siksna

Dziedātājs Žoržs Siksna viesojas Rimi šefpavāra Normunda Baranovska virtuvē un uz grila gatavo vistu ar dārzeņiem.
Kamēr Rimi šefpavārs rāda, kāpēc vistai vajadzīgs bagātīgs garšaugu panējums un kādēļ dārzeņus nekad nevajag sālīt pirms cepšanas, Žoržs Siksna atklāj savas mīļākās ābolu šķirnes.

FOTO: Publicitātes foto

Kamēr Rimi šefpavārs rāda, kāpēc vistai vajadzīgs bagātīgs garšaugu panējums un kādēļ dārzeņus nekad nevajag sālīt pirms cepšanas, Žoržs Siksna atklāj savas mīļākās ābolu šķirnes.

Sastāvdaļas:

4 personām
Pagatavošanas laiks: 30 min
Izmaksas kopā: 10,55 eiro
Par vienu porciju: 2,64 eiro

  • 600 g cāļa krūtiņas filejas
  • 1 baklažāns
  • 1 cukīni
  • 2 paprikas
  • 200 g ķirštomātu
  • 1 ēdamkarote Modenas balzametiķa 
  • garšvielu maisījums
  • sāls
  • olīveļļa
  • 200 g grieķu jogurta bez piedevām 

 

Pagatavošana

Reklāma
Reklāma
  1. Cukīni, baklažānu un papriku sagriež vidēji lielos gabalos, pārlej ar eļļu un samaisa.
  2. Uzkarsē grilpannu. Nedaudz apgrilē sagrieztos dārzeņus no abām pusēm un liek cepamtraukā. Apgrilē arī ķirštomātus un pievieno pārējiem dārzeņiem. 
  3. Trauku ar dārzeņiem liek cepeškrāsnī un cep grila režīmā 220 grādos apmēram 12–15 minūtes. 
  4. Sagatavo vistas fileju: ar nazi izveido nelielus iegriezumus, sadalot filejas platāko galu. Tad gabalus apviļā garšvielu maisījumā, pārslaka ar eļļu un cep karstā gaisa friterī 200 grādos apmēram 15 minūtes. 
  5. Dārzeņiem pēc cepšanas pievieno nedaudz balzamiko. Vistu pasniedz ar dārzeņiem un jogurtu bez piedevām. 

 

Noskaties arī VIDEO recepti

Saistītie raksti