Ātri, viegli, lēti – fritatta ar sēnēm un šķiņķi; gatavo Kaspars Daugaviņš
Visiem zināms, ka sportistam ir kārtīgi jāēd. Raidījuma Vakariņas pa lēto kārtējā epizodē Rimi Gardēžu virtuvē pie šefpavāra Normunda Baranovska ciemojas pieredzējis sportists ar pieredzi arī ēdiena gatavošanā – hokejists Kaspars Daugaviņš. Kopā viņi gatavo olu sacepumu – ātri, izdevīgi un garšīgi.

FOTO: Publicitātes foto
Ēdiens, kas piestāv gan brokastu, gan vakariņu galdam.
Sastāvdaļas:
4 personām
Pagatavošanas laiks: 20 minūtes
Izmaksas kopā: 6,38 eiro
Izmaksas par vienu porciju: 1,59 eiro
- 160 g šampinjonu
- 100 g cūkgaļas šķiņķa
- 100 g spinātu
- 8 olas
- 40 g siera
- 2 ēdamk. olīvu izspaidu eļļas
- sāls, pipari

Pasniegšanai:
- 400 g grieķu jogurta bez piedevām
- 1 mazais lauku gurķis
- 1 ķiploka daiviņa
- zaļumi (dilles, piparmētra)
- sāls, pipari
- olīveļļa

Pagatavošana
- Šampinjonus sagriež šķēlēs un šķiņķi – nelielos gabalos.
- Uz plīts uzsilda pannu (tādu, kuru var likt cepeškrāsnī), pievieno eļļu un apcepj šampinjonus.
- Pannā pievieno šķiņķi un nedaudz apcepj.
- Noslēgumā pievieno spinātus un silda līdz tie nedaudz saplok.
- Bļodā iesit olas, pievieno nedaudz sāli un sakul. Olu masu lej pannā pāri apceptajām sastāvdaļām.
- Pārkaisa ar sarīvētu sieru un liek cepeškrāsnī. Cep 190 grādos 10–12 minūtes.
- Pagatavo mērci. Nomizo gurķi, sagriež mazos gabaliņos un liek bļodā.
- Pievieno sarīvētu ķiploku, bezpiedevu jogurtu, sasmalcinātus zaļumus, garšvielas un visu kārtīgi samaisa.
- Fritattu uzmanīgi izceļ no pannas un pasniedz ar mērci.