Konservēti kabači ātrajā marinādē

Konservēti kabači garšo tik pat labi kā gurķi, tāpēc ražas laikā allaž aktuālo jautājumu – ko darīt ar tik daudz kabačiem? – var risināt, pagatavojot gardus krājumus ziemai.
Ja kabačus konservē cita tilpuma burkās, marinādei paredzēto produktu daudzumu attiecīgi samazina vai palielina.

FOTO: Shutterstock.com

Ja kabačus konservē cita tilpuma burkās, marinādei paredzēto produktu daudzumu attiecīgi samazina vai palielina.

Sastāvdaļas

  • Kabači

 

Marinādei 1 l burkai:

  • 3 ēdamk. 9 % etiķa
  • 1,5–2 ēdamk. cukura
  • 1–2 ēdamk. eļļas
  • 1 ēdamk. rupjās skaidiņās sarīvētu burkānu
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 1 tējk. sāls
  • 1 tējk. pikantas tomātu pastas
  • 1 maza lauru lapa
  • daži melnie piparu graudi
Reklāma
Reklāma

 

Pagatavošana

  1. Litra burkā pilda visus marinādei paredzētos produktus.
  2. Virsū kārto kabaču ripiņas vai gabaliņus, pārlej ar verdošu ūdeni un viegli sakrata.
  3. Burkai uzliek vāku, pasterizē 20 minūtes 80–85 grādu temperatūrā, aizvāko un uz brīdi apgriež uz vāciņa.
  4. Atdzesē un uzglabā kā visus pārējos konservus ziemai.

Saistītie raksti