Konservēti kabači ātrajā marinādē
Konservēti kabači garšo tik pat labi kā gurķi, tāpēc ražas laikā allaž aktuālo jautājumu – ko darīt ar tik daudz kabačiem? – var risināt, pagatavojot gardus krājumus ziemai.

FOTO: Shutterstock.com
Ja kabačus konservē cita tilpuma burkās, marinādei paredzēto produktu daudzumu attiecīgi samazina vai palielina.
Sastāvdaļas
- Kabači
Marinādei 1 l burkai:
- 3 ēdamk. 9 % etiķa
- 1,5–2 ēdamk. cukura
- 1–2 ēdamk. eļļas
- 1 ēdamk. rupjās skaidiņās sarīvētu burkānu
- 4 ķiploka daiviņas
- 1 tējk. sāls
- 1 tējk. pikantas tomātu pastas
- 1 maza lauru lapa
- daži melnie piparu graudi
Pagatavošana
- Litra burkā pilda visus marinādei paredzētos produktus.
- Virsū kārto kabaču ripiņas vai gabaliņus, pārlej ar verdošu ūdeni un viegli sakrata.
- Burkai uzliek vāku, pasterizē 20 minūtes 80–85 grādu temperatūrā, aizvāko un uz brīdi apgriež uz vāciņa.
- Atdzesē un uzglabā kā visus pārējos konservus ziemai.