Kabaču laika labākais gardums – kabaču laiviņas

Kabaču laikā ir pienākums pagatavot vismaz vienu gardumu no tiem. Un tikt pie šī dārzeņa ir pavisam vienkārši – katram noteikti ir viens draugs, kas vienā brīdī kabačus sāk dāvināt ziedu vietā. Mums ļoti garšo kabaču ēdieni un šoreiz piedāvāju pildītā kabača recepti. To pagatavot ir pavisam vienkārši un ātri, stāsta Eva Lanka, divu bērnu mamma un ēst gatavošanas entuziaste.
Šī recepte ir pavisam vienkārša un ātra.

FOTO: Eva Lanka

Šī recepte ir pavisam vienkārša un ātra.

Sastāvdaļas:

  • 4 mazi kabači
  • 1 neliela paprika
  • 1 – 2 burkāni
  • 500 gr maltā gaļa
  • Sīpols
  • Dažas ēdamkarotes krējums
  • Tomātu pasta vai mērce
  • Garšvielas – sāls, pipari
  • Siers pārkaisīšanai

 

Pagatavošana:

1. Kabačus rūpīgi nomazgā un pārgriež uz pusēm.

 

2. Ar karotes palīdzību izgreb sēklu daļu, veidojot iedobi. 

 

3. Sagriež sīpolu un papriku, nomazgā un sarīvē burkānus. 

 

4. Uz pannas apcep sīpolus, burkānus papriku, pievieno malto gaļu, kā arī krējumu, tomātu pastu un garšvielas. 

 

Reklāma
Reklāma

5. Pildījumu apcep tikai nedaudz, tas pilnībā izcepsies cepeškrāsnī. 

 

6. Uzkarsē cepeškrāsni uz 200 grādiem. 

 

7. Kabaču pusītes kārto uz cepešpannas, liek pildījumu. 

 

8. Cep aptuveni 30 minūtes. 

 

9. Tikmēr sarīvē sieru vai arī sagriež to plānās šķēlītes. 

 

10. Liek pāri kabaču laiviņām un cep vēl kādas 5 minūtes. 

 

Ēd gardu muti!

Saistītie raksti