Ar malto gaļu pildītas kabaču ripiņas tomātu–siera cepurītē

Kabaču sezonā mūsmājās šie dārzeņi tiek ēsti teju katru dienu, tāpēc top arī kādas jaunas receptes, kas kaut kur izlasītas vai noskatītas un tad pielāgotas savām garšas kārpiņu vajadzībām. Šī gan ir klasiska ikgadēja recepte, taču mūsu ģimenes tradicionālā kabaču laika maltīte patiešām garšo mums visiem.
Mūsu ģimenes tradicionālā kabaču laika recepte, kas garšo mums visiem.

FOTO: Sigita Āboltiņa

Mūsu ģimenes tradicionālā kabaču laika recepte, kas garšo mums visiem.

Sastāvdaļas:

  • 2 nelieli kabači
  • 300 g maltā gaļa (der jebkāda)
  • 3 tomāti
  • 150 g siers
  • Skābais krējums
  • Garšvielas pēc gaumes (es tās pievienoju tikai maltajai gaļai – sāli, maltu dažādu piparu maisījumu, sīpolu, pāris ķiploka daiviņas)

 

 

Gatavošana

Kabačus nomazgā, nogriež galus un sagriež aptuveni centimetru biezās ripās, tad izgrebj mīkstumu un kārto uz cepešpannas, kas pārklāta ar cepamo papīru.

 

 

Malto gaļu sajauc ar sasmalcinātiem sīpoliem un ķiplokiem, pievieno garšvielas. Sagriež izgrebtos kabaču mīkstumus un arī pievieno gaļai.

 

 

Visu rūpīgi sajauc un pilda uz cepešplāts izliktajās kabaču ripās. Tad katru pārziež ar skābo krējumu, un šo darbu lieliski var paveikt bērni. 

Reklāma
Reklāma

 

 

Pēc tam pa virsu liek tomāta šķēli. 

 

Liek cepeškrāsnī un cep 180 grādos 30 minūtes. Tad katru ripiņu pārklāj ar siera šķēli un cep vēl 10 minūtes. 

 

 

Ja kādam ģimenē siers negaršo, to var nelikt. 

Labu apetīti!

Saistītie raksti