Kabaču ikri mūsu gaumē; arī draugiem garšo
Atskaitot biezzupas, man nekad nav gājuši pie sirds putriņveidīgi ēdieni, taču pēc šīs receptes gatavoti kabaču ikri ieņēmuši goda vietu mūsu ģimenes konservējumu plauktā. Un arī draugu lūgumi iedot recepti liecina – konservi ir patiešām gardi.

FOTO: Shutterstock.com
Gardi kabaču laika konservi.
Sastāvdaļas:
- 3 kg kabači
- 1 kg burkāni
- 1 kg sīpoli
- 5 daiviņas ķiploka
- 1 tējk. maltu melno piparu
- 2 ēdamk. sāls
- 4 ēdamk. cukurs
- 250 ml augu eļļa
- 300 g tomātu pasta
- 60 ml galda etiķis 9 %

Gatavošana
- Katlā lej augu eļļu, uzkarsē un liek sarīvētus burkānus. Cep uz vidējas uguns 15 minūtes, tad pievieno sagrieztus sīpolus, turpina cept vēl 10 minūtes. Pievieno tomātu pastu un pasutina vēl 5 minūtes.
- Pievieno sāli, cukuru un gabaliņos sagrieztus kabačus, uzliek vāku un uz lēnas uguns sutina 30 minūtes. Laiku pa laikam apmaisa, katrreiz samazinot uguni.
- Gatavajam virumam ļauj mazliet padzist, tad pievieno piparus un ķiplokus un visu sablendē.
- Iegūto masu rūpīgi samaisa, katlam uzliek vāku un pasutina vēl 10 minūtes uz mazas uguns.
- Gatavam pievieno etiķi, samaisa un karstu pilda iepriekš sterilizētās burkās, aizvāko. Arī vāciņiem jābūt sterilizētiem.