Trīs viegli pagatavojamas zupas, kuras garšos bērniem
FOTO: Shutterstock.com
Zupas, kuras garšos bērniem
Atrā nūdeļu zupiņa
Nepieciešams:
- olu vai roltonu nūdeles
- karsts vistas buljons
- sauja saldētu zaļo zirnīšu
- sasmalcinātas dilles pēc izvēles
- sāls pēc garšas
Pagatavošana
Liek katliņā nūdeles, aplej ar karstu buljonu, pievieno sauju saldētu zaļo zirnīšu, uzkarsē un pasniedz ar svaigiem zaļumiem.
Rimi šefpavāra Normunda Baranovska recepte
Garšīgā gaļas bumbiņu, jeb frikadeļu zupa
Sastāvdaļas:
- 5 lieli kartupeļi
- 2 burkāni
- 0,5 kg maltās gaļas
- garšvielas / ķiploks
- nedaudz smalko makaronu (nūdelītes)
- zaļumi
- skābs krējums pasniegšanai
Gatavošana:
Katlā ielej apmēram 4l ūdens, liek vārīties.Nomizo kartupeļus un burkānus.Kartupeļus sagriež kubiņos, burkānus sarīvē uz sakņu rīves.Kad ūdens uzvārījies, tajā liek kartupeļus, burkānus un garšvielas.Pa to laiku gatavo frikadeļu masu.Maltajai gaļai pievieno ķiploku, sāli, piparus un nedaudz aukstu ūdeni.Masu sastrādā. Kad kartupeļi un burkāni ir pavārījušies, pievieno smalkos makaroniņus.Veido nelielas frikadelītes, tās pievieno zupai.Vāra zupu līdz tā gatava.
Dārzeņu krēmzupa ar grauzdiņiem
Nepieciešams
- liels burkans
- 1 liels sīpols
- 2 videja lieluma kartupeļi
- puravs 15cm garš
- saldais krējums
- grauzdiņi
- vistas stilbiņi buljonam
Pagatavošana
Sagriežam pusgredzenos sīpolu, puravu ripiņās burkānu kubinos, kartupeļus četrās daļās.Katlā liekam kādu vistas stilbiņu priekšs buljona, garšvielas un vāram līdz gatavs. Var vienkārši kaut kādus kauliņus buljonam. Liekam uz pannas eļļā cepties sīpolu, līdz kļuvis zeltains, tad pievienojam burkānus, puravu un cepam uz lielas uguns, tad pievienojam kartupeļus, apmaisām, apcepam uz lielas uguns. Kad buljons gatavs, katlā liekam dārzeņus un vāram, līdz gatavi. Lai ūdens neiztvaiko, pilnībā uzliekam vāku.Gatavs tad, kad dārzeņi jau šķīst ārā.Sablenderējam visu, pievienojam ap 100ml saldo krējumu, izmaisām. Var pievienot vairāk un arī mazāk, vai arī kausēto sieru, būs sierīga zupa.