Trīs viegli pagatavojamas zupas, kuras garšos bērniem

Nevienam jau nav noslēpums, ka veselīgi pabarot pirmsskolas vecuma bērnus mēdz būt gaužām izaicinoši. Vienu dienu garšo šis, otru dienu pavisam kaut kas cits. Piedāvām viegli pagatavojamu trīs zupu receptes, kuras lielākā daļa mazo ēdāju atzinuši par garšīgām
Zupas, kuras garšos bērniem

FOTO: Shutterstock.com

Zupas, kuras garšos bērniem

Atrā nūdeļu zupiņa

Nepieciešams:

  • olu vai roltonu nūdeles
  • karsts vistas buljons
  • sauja saldētu zaļo zirnīšu
  • sasmalcinātas dilles pēc izvēles
  • sāls pēc garšas
     

Pagatavošana

Liek katliņā nūdeles, aplej ar karstu buljonu, pievieno sauju saldētu zaļo zirnīšu, uzkarsē un pasniedz ar svaigiem zaļumiem.

Rimi šefpavāra Normunda Baranovska recepte

 

Garšīgā gaļas bumbiņu, jeb frikadeļu zupa

Sastāvdaļas:

  • 5 lieli kartupeļi
  • 2 burkāni
  • 0,5 kg maltās gaļas
  • garšvielas / ķiploks
  • nedaudz smalko makaronu (nūdelītes)
  • zaļumi
  • skābs krējums pasniegšanai

Gatavošana:

Reklāma
Reklāma

Katlā ielej apmēram 4l ūdens, liek vārīties.Nomizo kartupeļus un burkānus.Kartupeļus sagriež kubiņos, burkānus sarīvē uz sakņu rīves.Kad ūdens uzvārījies, tajā liek kartupeļus, burkānus un garšvielas.Pa to laiku gatavo frikadeļu masu.Maltajai gaļai pievieno ķiploku, sāli, piparus un nedaudz aukstu ūdeni.Masu sastrādā. Kad kartupeļi un burkāni ir pavārījušies, pievieno smalkos makaroniņus.Veido nelielas frikadelītes, tās pievieno zupai.Vāra zupu līdz tā gatava.

 

Dārzeņu krēmzupa ar grauzdiņiem

Nepieciešams

  • liels burkans
     
  • 1 liels sīpols
     
  • 2 videja lieluma kartupeļi
     
  • puravs 15cm garš
  • saldais krējums
  • grauzdiņi
  • vistas stilbiņi buljonam
     

Pagatavošana

Sagriežam pusgredzenos sīpolu, puravu ripiņās burkānu kubinos, kartupeļus četrās daļās.Katlā liekam kādu vistas stilbiņu priekšs buljona, garšvielas un vāram līdz gatavs. Var vienkārši kaut kādus kauliņus buljonam. Liekam uz pannas eļļā cepties sīpolu, līdz kļuvis zeltains, tad pievienojam burkānus, puravu un cepam uz lielas uguns, tad pievienojam kartupeļus, apmaisām, apcepam uz lielas uguns. Kad buljons gatavs, katlā liekam dārzeņus un vāram, līdz gatavi. Lai ūdens neiztvaiko, pilnībā uzliekam vāku.Gatavs tad, kad dārzeņi jau šķīst ārā.Sablenderējam visu, pievienojam ap 100ml saldo krējumu, izmaisām. Var pievienot vairāk un arī mazāk, vai arī kausēto sieru, būs sierīga zupa.


 

 

 

Saistītie raksti