Vienkāršas receptes darbadienu maltītēm

Par to, ko likt vēderiņā steidzīgajās darbdienās, prātīgi ir padomāt jau brīvdienās — kamēr galvā nejaucas darba darīšanas. Ja nedēļas ēdienkarti sastādīsi laicīgi, jautājums — ko šodien ēdīsim? — nešķitīs pats grūtākais uz pasaules.
P.S. Aicinām dalīties viegli pagatavojamu ēdienu receptēs!

FOTO: Viktorija Kuprijanova, http://www.bernufoto.lv/

BROKASTU ĒDIENI
* Auzu pārslu putra ar medu vai ievārījumu vai mannā putra ir viena no ātrākajām brokastu maltītēm, turklāt — labi garšo ģimenes mazākajiem ēdājiem.

Skatīt putru receptes


* Daudzās ģimenēs nereti piemirsts, taču gards brokastu ēdiens, ar ko dažādot ikdienas maltīti, ir

vārītas olas ar ķilavām

(mūsu iecienītās — Vīra buča vai Sievas buča) vai šprotēm eļļā.

* Ātras un daudzveidīgas var pagatavot maizītes un karstmaizes. Tā kā uz palodzes mājās jau var izaudzēt lociņus, laiks smērēt biezpienmaizes, ko bagātīgi pārkaisi ar lociņiem! Karstmaizēm — sagriež gabaliņu gaļas vai desas, sarīvē sieru (citiem vārdiem — visu, kas pa rokai), piegriež tomātu, zaļumus un visu sajauc kopā (saistvielai var izmantot nedaudz krējuma vai majonēzes). Pildījumu kārto starp tostermaizēm un cep karstmaižu cepamajā, ja tāda nav — pildījuma salātus kārto uz rupjmaizes un cep cepeškrāsnī. Jā, lieliskas ir arī karstās rupjmaizītes!

Skatīt citas maizīšu receptes


* Pagatavo pats aknu pastēti! Akniņas ir lētas, un pastēti pagatavot ir nudien vienkārši! Turklāt to var uzglabāt ledusskapī vismaz nedēļu (vienīgi, ja vēlaties to uzglabāt, labāk nepievienot tai burkānus). Pastēšu receptes skati

uzkodu sadaļā


* Par biezpiena plācenīšiem brokastīs bērni noteikti būs priecīgi! Varbūt šķiet, ka tādam kārumam no rīta nepietiek laika, tomēr — plācenīšu pagatavošana nav nekas sarežģīts, un arī ilgs ne. Pamēģini!

ZUPAS

* Par vienkāršākajām man zināmajām zupām es sauktu frikadeļu un skābeņu zupu (aukstajā sezonā var izmantot saldētas skābenes vai tirgū pie kādas sieviņas iegādāties skābenes burciņā) — pie tam šīm divām zupām nepieciešamo sastāvdaļu skaits ir niecīgs.

Dārzeņu zupa ar frikadelēm

Skābeņu zupa ar putraimiem un olām


* Neesmu vēl izmēģinājusi, bet izcila izklausās šī 

Kartupeļu zupa ar lasi

Reklāma
Reklāma
Skatīt citas karsto zupu receptes

.

SILTIE ĒDIENI
* Plovs — tā ir lieta! Portālā ir vairākas gardu plovu receptes, mūsu ģimenes iecienītā ir

Ātrais plovs ar vistas gaļu. Izmēģini arī:

Plovs(ar jēra gaļu vai cūkgaļu), un Plovs aizņemtiem cilvēkiem (ar malto gaļu).


* Neaizmirstiet par zivīm savā ēdienkartē! Pat ja līdz šim ar zivju gatavošanu esi bijis uz „jūs”, droši ķeries klāt šīm receptēm: Krāsnī cepta menca un Cepta līdaka ar citronu.

* Kas gan no gardajiem pamatēdieniem var būt vieglāk pagatavojams kā vistiņa cepeškrāsnī?! Portāla lietotāju ieteiktās receptes skati šeit.

* Viens-divi-gatavs ēdiens ir dažādu veidu sacepumi un kārtojumi. To gatavošanā ļauj fantāzijai vaļu — sakrāmē kārtām visu, ko vien atrodi pieliekamajā:). Izmēģini Teļa gaļas un dārzeņu kārtojumu, kā arī skati Virtuves sadaļu

Sacepumi un sautējumi

. Tur arī daudz veģetāro sautējumu!

 

PIEDEVAS

* Ik dienu gatavojiet arī salātus! Mūsmāju salātu topa augšgalā šobrīd ir svaigie kāpostu salāti — rīvēti kāposti + seleriju kāti + citronu sula ar eļļu un sāli (ja ir, šiem salātiem vari pievienot arī svaigu gurķi, tomātus, papriku u.c. svaigumus).
 

* Mūsu pēdējā laika atklājums (pareizāk, atkalatgriešanās virtuvē) ir grūbas! Pirms vārīšanas tās var izmērcēt, lai ātrāk būtu gatavas. Kad grūbas mīkstas, tām var pievienot sāli un nedaudz sviesta vai uz pannas sačurkstinātu cauraudzīti ar sīpoliem.


SALDUMIŅI

* Mūsu ģimenes iecienītākie aizņemto dienu pašu gatavotie kārumi ir Biezpiena pončiki un

Konfekšu un ābolu mafini.