Vistiņa vakariņās. Ņamm!

 05. marts 2009 15:00 Justīne Fridrihsone, mammam.lv/tetiem.lv Padoms  skatījumi: 20512

Vienkārši, ātri, salīdzinoši lēti un ļoti, ļoti garšīgi – kas tas par ēdienu vakariņās? Cepeškrāsnī cepta vistiņa! Šķiet, kļūdīties nav iespējams, jo runā, ka vistu cepeškrāsnī sabojāt nav iespējams... Smelies vistas pagatavošanas recepšu idejas!



Foto: mammamuntetiem.lv


Katram savs Vistas lieliskās pagatavošanas veids, lūk, receptes, kas apkopotas no foruma sadaļas Virtuve.

Interesantā recepte
„Es daru tā: 1 kg sāls uzber uz cepešpannas (liekas šausmīgi daudz, arī es sākumā nesapratu, kāpēc tik daudz). Vistu liek ar pārgriezto pusi uz sāls. Citas nekādas garšvielas nelieku. Sanāk super, ar kraukšķīgu garoziņu.”
Santa Millere

Medus marinādē
„Es vistu gatavoju medus marinādē: medus, citrona sula, sāls, pipari un mazliet eļļas. Apziežu no visām pusēm, paturu pusstundu un cepu folijā. Sanāk tiešām ļoti garšīgi!”
Līga Gultniece

Ar selerijas mērci
„Man šķiet, ka vislabāk ir darīt tā: pārgriezt to putnu pa vēderu uz pusēm tā, kā to, piemēram, dara Rubeņi, kūpinot vistas. No ārpuses sālītis, pipariņi, arī ar ķiploku var ierīvēt. Savukārt iekšpusē, kas cepeškrāsnī ir uz augšu, vari salikt visu, kas ienāk prātā: ķiplokus, ingveru, citronus, selerijas saknes (ne visu kopā, protams). Pirms tam arī tur sālītis, pipariņi. Minūtes desmit pirms cepšanas beigām apmet vistu otrādi, lai apbrūninās arī ārpuse. Lai tie visi labumi nobirst, tie jau tāpat savu misiju izpildījuši. Vēl viena fīča, ko noskatījos no britu superpavāra, ir uz pannas salikt seleriju kātus un likt vistu virsū, tad tur apakšā izveidojas garda mērcīte, ko pārliet pāri, turklāt vista apcepas arī no apakšas, jo gaiss pa apakšu cirkulē.”
Guntars Meluškāns

Cepamajā maisā
„Cepu cepamajā maisā (krievi to sauc par piedurkni), tad nevajag marinādi, bet vienkārši apber ar garšvielām pēc izvēles, tās cepot pašas ievelkas. Vista nav jāsagriež, nav jālieto taukvielas – cepas lieliski „savā sulā un tvaikos”. Arī šādi cepot, vistiņai sanāk kraukšķīga un brūna virsiņa.”
Jogita Mustapa-Anševica

Vista ar alu
„Vistu apsāla, nedaudz apcep, uzlej pudelīti alus un cep, kamēr gatava. Pagaršojiet – patiks!”
Inguna Barthod

Ar kartupeļiem un bez sāls
„Majonēzei pielieku sagrieztus sīpolus un ar to apziežu vistiņu no visām pusēm. Lieku uz pannas. Vistai viducī pildu ābolus, selerijas saknes, burkānus. Apkārt vistai uz pannas kārtoju nomizotus, uz pusēm pārgrieztus kartupeļus, kurus nedaudz apziežu ar eļļu (veidojas mīksti, kraukšķīgi). Vistai nav vajadzīgs ne sāls, ne pipari. Izcepusies sanāk ļoti garšīga. Sīpolu vietā var pievienot ķiplokus, ja vistiņu vēlas nedaudz asāku.”
Agita Gabrāne

Sinepes + ķiploki
„Divas daiviņas smalki sagriezta ķiploka pievienoju mazajai sinepju burciņai, pieleju nedaudz eļļas, lai varētu labāk ieziest. Tātad vistu apsmērēju ar garšvielām, sinepju mērci, lieku cepamajā tūtā jeb maisā un cepu aptuveni stundu. Veseli ēduši!”
Sanita Skripa


Citas putnu gaļas receptes skati rakstu sadaļā Virtuve šeit!
 



0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Aktuālā rubrika: Esi man blakus

Lasi vēl

Reklāma

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk