Čiks, un gatavs! Pašas cepta brokoļu maize ar sēkliņām vai ķimenēm
Man ļoti garšo brokoļi, tāpēc akcijā mēdzu tos sapirkt par daudz. Lai neļautu tiem savīst vai sabojāties un nebūtu jāmet miskastē (jo mēs ēdienu neizmetam!), cepu brokoļu maizi. Recepti noskatīju internetā, pamēģināju un tad to pielāgoju savai gaumei.
FOTO: no personīgā arhīva
Manuprāt, perfekts veids, kā apēst daudz šķiedrvielu.
Vajadzēs:
- Lielu brokoli
- 3 olas
- tējkaroti cepamā pulvera
- pustējkaroti sāls
- pustējkaroti malta muskatrieksta
- ¾ glāzes miltu
- Ķirbju sēklas vai ķimenes pārkaisīšanai
Gatavošana
- Brokoļa rozetes atdala no kāta, sagriež mazākos gabalos un liek blenderī, samaļ.
- Pievieno olas, garšvielas un visu rūpīgi sajauc.
- Tagad liek klāt cepamo pulveri un miltus un sajauc viendabīgā masā.
- Cepamo veidni izklāj ar cepampapīru, liek mīklu, izlīdzina, pārkaisa ar sēkliņām vai ķimenēm un liek līdz 190 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Cep aptuveni 45 minūtes. Gatavību var pārbaudīt ar zobu bakstāmo kociņu, un arī virsa būs zeltaina.
Var ēst tāpat, bet labi garšo ar krēmsieru un/vai svaigo gurķi.