Klāt rabarberu laiks: gatavojam rabarberu saldējumu

Teju katrā lauku mājā zaļo rabarberu krūms. Tā ir ne tikai krāšņa pagalma rota, bet arī vērtīgs vitamīnu avots, turklāt 100 gramu rabarberu satur vien 21 kaloriju, jo tā pamatu – 95% – veido ūdens.
Rabarberu sorberts ir ātrs un veselīgs našķis.

FOTO: Publicitātes foto

Rabarberu sorberts ir ātrs un veselīgs našķis.

Rabarbers ir daudzgadīgs augs un var zaļot pat 10 līdz 15 gadus. Interesanti, ka sezonas laikā viens rabarbera krūms var saražot līdz 40 kg rabarberu. 

 

To, ka rabarberus var kraukšķināt tāpat, tikko rautus no dobes, šķiet, zina ikviens, bet no tiem var pagatavot arī lieliskus saldēdienus. Šoreiz “Rimi Bērniem” garšas eksperte Lība Smildziņa gatavo rabarberu saldējumu. 

 

“Arī mūsu laukos kuplo rabarberi – man ļoti patīk, kā tie izskatās. Mana mazā māsa rabarberus ēd ar brūno cukuru. Viņai šī kombinācija – salds kopā ar ko skābu – ļoti garšo,” teic “Rimi Bērniem” eksperte Lība Smildziņa. 

 

 

Rabarberu saldējums 

4–6 porcijas

Gatavošanas laiks: 5 minūtes (ja rabarberi ir jau sasaldēti)

 

Reklāma
Reklāma

Nepieciešams:

  • 300 g rabarberu, iepriekš sasaldētu (saldē vismaz 3 stundas)
  • 400 g saldēta mango
  • 200 ml saldā krējuma
  • 50 ml kļavu sīrupa

 

 

Gatavošana 

Visas sastāvdaļas liek virtuves kombainā un maļ, līdz izveidojas saldējums.

 

 

Saistītie raksti